Incepand de luni, 19 septembrie, echipa Cotidianul are un nou redactor-sef – Carol Sebastian. Robert Turcescu si-a incheiat mandatul de un an la conducerea redactiei si pe 14 septembrie a avut loc ceremonia de “predare a stafetei”.
Cu un nou proiect in plan, Robert Turcescu declara: “Ma retrag de la conducerea editoriala a ziarului cu sentimentul misiunii indeplinite. Planurile mele de viitor sint legate, in acest moment, de un proiect major in sprijinul comunitatii jurnalistice din Romania, despre care voi vorbi in public in viitorul foarte apropiat. Dar, indiferent de ceea ce se va intimpla mai departe, voi privi intotdeauna cu mare atentie spre Cotidianul. Viitorul sau viitorii redactori-sefi ai acestui ziar trebuie sa aiba grija sa pastreze, in primul rind, echilibrul liniei editoriale. In rest, depinde de abilitatile lor profesionale daca vor reusi sa creeze un produs jurnalistic mai performant. Le doresc succes.”

Cu un istoric impresionant - fost editor la BBC, redactor sef adjunct la Evenimentul Zilei si publicist comentator la Romania Libera, realizator-moderator la Realitatea TV, Carol Sebastian va conduce echipa editoriala Cotidianul si va fi gazda unui talk-show la Radio Guerrilla, de luni pana vineri, de la ora 18.00 la 19.00.

“Propunerea Grupului Catavencu ma onoreaza. Echipa de la Cotidianul imi place si am cele mai onorabile intentii cu ea. Ma stimuleaza creativitatea ziarului si linia lui editoriala si, de aceea, vreau sa le adaug energia si ritmul meu jurnalistic. Sunt la varsta la care sunt posibile planurile mari.”- Carol Sebastian.

Avand experienta BBC, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Gelu Trandafir il va seconda pe Carol Sebastian din pozitia de redactor sef adjunct, alaturi de Liviu Avram si Vlad Macovei.

Gelu Trandafir: “La Cotidianul am multi colegi alaturi de care am lucrat in vremuri grele pentru presa romaneasca. Intarirea acestei echipe pe “timp de pace” va permite Cotidianului sa-si consolideze pozitia de ziar de calitate si e o provocare sa faci parte dintr-o echipa unita nu de presiunile externe, ci de dorinta de a fi cel mai bun.”

In aceasta noua formula editoriala, Cotidianul va continua proiectele jurnalistice demarate si va veni cu noi provocari pe piata presei scrise, adresandu-se unui public aparte, exigent si preocupat de realitatea romaneasca, de evolutia politica si economica internationala, dar, mai ales, interesat doar de informatia relevanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Wall-Street.ro se alatura campaniei "Romania vrea autostrazi"