Romanii din Second Life au ajuns pe locul 15 in topul natiunilor ca numar de utilizatori. Acum doi ani, Romania Virtuala se clasa de-abia pe locul 31. Prin pozitia in clasament, Romania devanseaza tari cu un numar semnificativ mai mare de locuitori precum: China, Rusia sau India si ocupa locul 1 printre tarile din Europa de Est.

“Curba de adoptie a mediului 3D este foarte mare, in special in randul tinerilor care ajung sa stapaneasca foarte repede platforma. Statistica masoara strict utilizatorii care se conecteaza din Romania, pe baza IP-ului. La acestia se adauga si romanii care se conecteaza din strainatate (destul de multi dupa estimarile noastre). Utilizatorii unici sunt cei care s-au conectat in decursul lunii martie, numarul de conturi active fiind mult mai mare. Lansarea Virtual Bucharest si promovarea de care a beneficiat proiectul in media offline au contribuit semnificativ la acesta crestere”, a declarat Aura Tatu Business Developer Chase Corp.

La numai 5 luni de la deschidere, Virtual Bucharest a devenit cel mai popular land romanesc din Second Life. Cu un trafic mediu zilnic de 35.000 de utilizatori, Virtual Bucharest gazduieste si sustine antreprenorii romani care doresc sa-si promoveze produsele si serviciile pe platforma virtuala Second Life. Aproximativ 20% din traficul Virtual Bucharest este format din straini care vin sa viziteze sau sa faca cumparaturi in orasul virtual.

Fie ca sunt branduri exclusiv virtuale – Meghindo, 24 Shoo–Shoes, CIOF Architecture, Cartoon Kids, Noblesse Fashion, Baraka sau Builder’s Aids sau branduri reale, care folosesc platforma pentru capacitatile ei interactive – Kiss FM, Coca-Cola, blocuri.com, ServiceCasa.ro sau Rogalski Grigoriu Public Relations, toate acestea cauta in Virtual Bucharest trafic, expunere, vanzari si interactiune cu comunitatea.

Virtual Bucharest este un proiect lansat in decembrie 2008 care a inregistrat in primele 3 luni de la lansare un trafic mediu de 45.432. In luna decembrie 2008, Virtual Bucharest a intrat in reteaua Sister Cities care integreaza toate orasele reale care au o replica virtuala pe platforma Second Life.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri