In cadrul unei dezbateri publice privind amplasarea reclamelor in Bucuresti, Giugula a spus ca vor fi gasite solutii si pentru contractele aflate in derulare, insa nu a precizat care sunt acestea.

Potrivit lui Giugula, dupa adoptarea noului regulament privind publicitatea stradala, vor fi instituite taxe de ocupare a domeniului public si de afisare, pe care le vor plati toate firmele care au reclame in oras, anunta NewsIn.

Tot in cadrul dezbaterii publice privind amplasarea reclamelor, s-a stabilit ca, in Bucuresti, va exista o zona de interdictie totala a reclamelor, respectiv Aviatorilor - Charles de Gaulle - Bd. Constantin Prezan - Bd. Kiseleff. In acest perimetru, reclamele nu vor exista nici macar pe chioscurile de ziare sau in statiile RATB.

Reprezentantii firmelor de publicitate prezenti la dezbatere au propus ca pe cladirile unitatilor de invatamant sa poata fi amplasate si alte reclame decat cele prevazute initial in regulament, respectiv cele cu scop educational. Pe gradinite, scoli, licee si facultati nu vor putea sa apara, insa, reclamele la bauturi alcoolice sau cazinouri.

Firmele de publicitate au mai cerut sa poata amplasa reclame si pe cladirile inchiriate de institutii ale unitati ale administratiei publice, aceasta solicitare urmand sa fie analizata de municipalitate. Alte propuneri, cum ar fi cea a unui sofer deranjat de numarul mare al reclamelor vazute in trafic, care cerea ca acestea sa nu fie amplasate la o distanta mai mica de 75 de metri de o intersectie sau un semafor, nu au fost luate in considerare.

Potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea regulamentului local pentru autorizarea, construirea si amplasarea firmelor si reclamelor publicitare, care urmeaza sa fie supus la vot in CGMB, vor fi interzise reclamele pe monumentele din Bucuresti, fie ca acestea sunt cladiri sau ansambluri statuare.

Regulamentul mai interzice reclamele pe sediile autoritatilor publice, pe gardurile lacasurilor de cult, in parcuri, gradini publice si copaci, pe carosabil sau pe parapetele pasajelor rutiere. Pe sediile unitatilor de invatamant si de cultura vor fi permise doar reclame ce au legatura cu obiectul de activitate al acestora.

In zona centrala (pe axa Piata Unirii-Piata Universitatii-Piata Romana-Piata Victoriei-Piata Charles de Gaulle, plus Calea Victoriei) vor fi interzise reclamele pe fatada cladirilor, indiferent daca imobilele sunt publice sau particulare, dar este permisa, in schimb, publicitatea pe terasele cladirilor. Inaltimea unei reclame, care va depinde de cea a cladirii, va fi intre 3 si 6 metri.

Regulamentul mai stabileste dimensiunile reclamelor si firmelor publicitare (cum ar fi cele de tip luminos, de la intrarea in centrele comerciale), precum si modalitatile de amplasare (inaltime fata de sol, distanta fata de carosabil). Sunt reglementate, de asemenea, reclamele trase de vehicule. Acestea vor fi permise doar daca vehiculele sunt in mers, fiind interzisa stationarea lor pe domeniul public sau in parcarile publice.

Acest regulament vine in completarea unui alt proiect de hotarare, prin care edilii vor sa interzica amplasarea reclamelor de tip plasa pe fatadele cladirilor din Bucuresti, cu exceptia imobilelor in curs de renovare sau in constructie.