Pelicula "Politist, adjectiv", regizata de Corneliu Porumboiu, a castigat Premiul Juriului pentru sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, a carei distinctie principala a revenit filmului "Dogtooth", realizat de grecul Yorgos Lanthimos, potrivit site-ului evenimentului.

La aceeasi sectiune, au fost acordate doua premii speciale, pentru filmele "No One knows about Persian Cats", al iranianului Bahman Ghobadi, si "Les pere des mes enfants", coproductia Franta-Germania regizata de Mia Hansen-Love, potrivit NewsIn.

Pelicula regizorului roman a fost distinsa cu premiul FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique).

Porumboiu a mai castigat la Cannes, in 2006, doua premii, Camera d'Or si Label Europa Cinemas, pentru filmul "A fost sau n-a fost?".

Potrivit publicatiei americane LA Weekly, "Politist, adjectiv" a fost, de departe, cel mai bun film din afara competitiei principale de la Cannes, respectiv cea pentru Palme d'Or.

In cursa pentru premiul Un Certain Regard s-a aflat, anul acesta, si "Amintiri din Epoca de Aur", colajul de filme scurte regizate de Cristian Mungiu, Hanno Hanno Höfer, Oana Uricaru, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Filmul a fost deja cumparat de distribuitorii din SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Festivalul de Film de la Cannes 2015: cine a luat trofeul Palme d'Or