Disney, televiziunea care se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 2-5 ani, respectiv 6-14 ani, va oferi telespectatorilor seriale precum Hannah Montana, desene animate precum Phineas and Ferb si filme productie originala, printre care High School Musical si Camp Rock.

Postul va include si un Playhouse Disney Block cu mai multe emisiuni distractive pentru prescolari, bazate pe educatie, ce includ hituri ca Mickey Mouse Clubhouse si Handy Manny. Programele postului vor fi dublate.

Jetix Romania a inceput sa transmita serii produse de Disney Channel in august 2008. Dupa doua luni de la lansare, serialele precum Hannah Montana si Phineas and Ferb au fost urmarite de 413.000 de telespectatori, din mediul urban, cu varsta peste 4 ani, potrivit GfK Romania (iulie 2008-octombrie 2008).

“Suntem foarte bucurosi sa lansam Disney Channel in Romania. Impactul programelor Disney Channel pe Jetix este un indicator puternic al cererii pentru continutul sau pentru copii, care permite implicarea intregii familii”, declara Maciej Bral, vicepresedinte si manager general Jetix si Disney Channels Europa Centrala si de Est.

Disney Channel Worldwide detine un portofoliu de 98 de posturi si/sau semnale de posturi pentru copii, disponibile in 167 de tari si in 32 de limbi, incluzand marcile Disney Channel, Disney XD, Toon Disney, Playhouse Disney, Disney Cinemagic, Hungama, GXT, Jetix si Radio Disney.

In decembrie, Disney a incheiat un acord pentru preluarea integrala a Jetix Europe. Disney detinea inainte de aceasta tranzactie aproximativ 70% din actiunile Jetix Europe.

Cele 14 posturi de televiziune ale Jetix Europa sunt prezente in 58 de tari si 19 limbi, fiind urmarite in peste 52 de milioane de locuinte. In plus compania detine GXT, un post privat din Italia, care se adreseaza baietilor adolescenti.

Jetix Europa face parte din alianta Jetix pentru divertismentul pentru copii, lansata de Jetix Europa si Compania Walt Disney in 2004. Disney-ABC-ESPN Television opereaza distribuirea posturilor Jetix in Europa si Orientul Mijlociu, precum si programele sale la platforme TV gratuite.