REALITATEA TV, liderul televiziunilor de stiri din Romania, isi lanseaza luni, 19 septembrie, noua grila de programe. Prin aceasta, se urmareste atat dezvoltarea conceptului jurnalistic lansat cu un an in urma - caracterizat prin obiectivitate, impartialitate, echidistanta si independenta editoriala, cat si impunerea REALITATII TV ca postul cu cea mai mare anvergura, autoritate si credibilitate jurnalistica din mediul audiovizual romanesc.

Noua grila consolideaza pozitia de lider a REALITATII TV pe segmentul de nisa al televiziunilor de stiri, livrand un produs media premium. Faptul ca este singurul partener din Romania al CNN, precum si concizia, noutatea stirilor, fluxul continuu al acestora, competenta de exceptie a unui corp de analisti politici, care asigura pluralitatea opiniilor, toate acestea fac ca REALITATEA TV sa fie perceputa ca sistem de referinta si lider de piata in segmentul televiziunilor de stiri. Continutul grilei de toamna se remarca, pe de o parte, prin consolidarea produselor deja consacrate, care au condus la cresterea notorietatii si prestigiului postului REALITATEA TV, iar, pe de alta parte, prin aplicarea celor trei principii fundamentale ale statiei: innoire, inovatie, creativitate.
Tronsonul orar de dimineata va fi acoperit prin emisiunea Buna dimineata, Romania!, difuzata intre orele 7.00 10.00, in timpul saptamanii, si 7.30 10.45, sambata si duminica. Buna dimineata, Romania! se adreseaza publicului activ si dinamic, oamenilor pentru care ziua nu poate incepe fara stiri generale, economice, sportive, meteo si trafic sau revista presei. A doua parte a emisiunii (dupa ora 9.00) introduce rubrici diverse cu invitati, urmarind sa atraga publicul care dispune de mai mult timp liber.

In fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 11.15, Cosmin Prelipceanu este gazda unei emisiuni complexe ce va dezbate subiectele fierbinti ale zilei, Deschide lumea, a carei difuzare va incepe inca de luni, 19 septembrie.
Intervalul dintre 11.30 si 12.00 este marcat de o premiera absoluta, pe care o lanseaza emisiunea Realitatea Bursiera. Conceputa si prezentata de Sorin Freciu, unul dintre cei mai valorosi brokeri din Romania, emisiunea prezinta toate informatiile despre tranzactiile financiare ale zilei si isi propune sa transforme publicul telespectator intr-un adevarat jucator la Bursa. Realitatea Bursiera va avea in fiecare zi un invitat, alaturi de care Sorin Freciu va analiza tendintele pietei si va comenta valorile actiunilor listate la Bursa, publicul fiind conectat in timp real la sedintele bursiere. In plus, telespectatorii au la dispozitie un site dedicat, unde vor putea sa cumpere si sa vandal actiuni virtuale, exersand astfel arta de a castiga bani la Bursa.
Segmentul orar 18.00 23.30 va fi marcat atat de continuarea unor emisiuni deja consacrate, cat si de introducerea unor programe noi.

Un loc aparte in acest tronson il au emisiunile de stiri, care isi consolideaza trendul ascendent. Dintre acestea se detaseaza Realitatea de la ora 18.00, cu o crestere a audientei de la 1% rating in iunie, la 1,4% rating in iulie, la nivel urban si Realitatea de la ora 21.00, care ramane lider, cu o medie de 2,2% rating urban pe lunile iulie si august, inregistrand un varf de 4,1% rating pe editia din 6 septembrie. In acelasi timp, jurnalul de la ora 22.00 s-a consolidate foarte bine, prin aparitia ca interlocutor a analistului Emil Hurezeanu. La randul sau, Razvan Dumitrescu continua in acelasi ritm profesionist

Realitatea Zilei, emisiune ce s-a consolidat cel mai bine in ultima vreme, pe un slot orar dificil, in care incep jurnalele televiziunilor generaliste, inregistrand o crestere de la o medie de 0,7% rating, la 1,1% rating urban.
Vectorul de prime-time al postului REALITATEA TV ramane in Robert Turcescu, cu emisiunea 100%, care nu are concurent pe piata de media din acest moment. Stelian Tanase revine la Zece fix luni si miercuri, avand diversi invitati, si in fiecare vineri intr-un dialog spumos
cu Mircea Dinescu, in timp ce marti si joi, de la aceeasi ora, Emil Hurezeanu si Cristian Tudor Popescu analizeaza in emisiunea Cap si pajura principalele evolutii pe scena politica, sociala si economica a Romaniei.

O noutate apare la ora 23.00, de luni pana joi, cu emisiunea Politica, frate!, in care Andrei Gheorghe face o analiza originala a realitatii romanesti, intr-un jurnal de stiri neconventional in ceea ce priveste formatul, continutul si retorica.
Acelasi realizator, Andrei Gheorghe, va fi in fiecare sambata, de la ora 22.15, alaturi de Mihai Morar, gazda emisiunii-concurs Am o stire pentru tine!, creata dupa un format BBC. Prima editie va fi difuzata sambata, 24 septembrie, cand scriitorul si publicistul Tudor Octavian va conduce una dintre cele doua echipe.

Tronsonul de week-end debuteaza cu ciclul de emisiuni Dincolo de Realitate, in fiecare vineri, de la ora 20.15 la 21.00, realizat de Mihai Tatulici, care incearca sa descopere o proiectie coerenta asupra viitorului, asa cum ni-l imaginam noi astazi. Tema primei editii, ce va fi difuzata pe 23 septembrie, este Mame naturale?... si, timp de 45 de minute, adreseaza publicului o intrebare tulburatoare: oare mamele isi vor mai naste pruncii pe cale naturala sau in eprubeta?

Programul va capata o noua consistenta, prin difuzarea sambata, incepand cu ora 15.15, intr-un maraton de mai bine de sase ore de emisie in direct, a emisiunii Deschide Romania. Realizata de cele mai importante nume ale postului Robert Turcescu, Emil Hurezeanu, Mihai Tatulici si Stelian Tanase originala serie de reportaje isi propune sa descopere marile drame ale unei Romanii uitate, insotite de dezbateri asupra bolilor tranzitiei si a oamenilor ei, toate in perspectiva mult discutatei aderari a tarii noastre la Uniunea Europeana.

Ziua de duminica il introduce pe Dan Chisu, care se va aseza la masa cu telespectatorii, prin lansarea unei noi emisiuni, la ora 13.15, intitulate Exist, deci mananc!.

Emisiunea Capital TV isi va relua difuzarea pe REALITATEA TV, duminica de la ora 20.15 si va fi prezentata de Dragos Nedelcu redactor-sef adjunct al revistei Capital. Aflata in cel de-al treilea an de difuzare, Capital TV incepe o noua cariera, la REALITATEA TV, cu un format nou si cu un continut mai incisiv, care isi propune sa analizeze mediul de afaceri si sa prezinte publicului distorsiuni ale mediului de afaceri in relatiile cu legislativul, cu etica de business si cu bunul simt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri