Rupert Murdoch, directorul executiv al conglomeratului media News Corp., a declarat, intr-un interviu acordat Fox Business Network, ca in zece ani majoritatea ziarelor traditionale vor aparea doar in spatiul digital.
“In urmatorii 10 ani, cred ca aproape fiecare ziar va fi primit de consumatori in format digital, fie prin calculatorul personal al acestora, fie prin dispozitive cum este Kindle, cititorul de carti digital. Cert este ca aceste echipamente vor fi mobile, pentru a le putea lua oriunde”, a spus Murdoch (foto), citat de Washington Post.

Segmentul comunicatiilor este intr-o permanenta schimbare. In prezent, ne indreptam catre o epoca digitala, care va transforma cu siguranta si modul in care sunt prezentate inca, o parte din ziare – in print.

Murdoch este de parere ca ziarele vor evolua pana in acel punct in care vor fi dezvoltate pe o platforma electronica, mobila, care se va actualiza din ora in ora.

“Daca ai un ziar cu un nume pe piata si cu o reputatie extraordinara, in care ai incredere deplina, persoanele care fac parte din publicul tau tinta si au format o comunitate dedicata, vor avea nevoie de acces la sursa ta de stiri in continuare. Si o vor accesa, indiferent daca o vor face printr-un BlackBerry, un Kindle sau un PC”, adauga seful News Corp.

In plus, acesta crede ca trecerea la noua platforma se va face in doi – trei ani si ca noul sistem va fi acceptat in totalitate de catre utilizatori intr-o perioada de 10 – 15 ani.

De asemenea, conform opiniei sale, cititorii vor plati, in viitor, pentru continutul editorial, fara nici o exceptie.

La crearea unor astfel de platforme mobile, prin care sa se transmita la un anumit interval de ore titlurile importante ale zilei sau principalele stiri, cele mai mari companii de electronice lucreaza in momentul de fata, adauga Murdoch.

“Ceea ce numim ziare astazi, eu prefer sa le spun organizatii de stiri sau intreprinderi jurnalistice, intrucat acestea reprezinta surse de stiri”, conchide presedintele News Corp.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri