Jocul online cu orientare politica eRepublik a atras o noua runda de finantare, in valoare de 2 milioane de euro, din partea AGF Private Equity, fondul detinand in prezent o participatie minoritara in cadrul proiectului. Suma urmeaza sa fie folosita integral in dezvoltarea tehnica a proiectului, initiat de catre George Lemnaru si Alexis Bonte, co-fondator si CEO al eRepublik Labs.
Aceasta este cea de-a treia runda de finantare, dupa fondurile atrase in 2007 (200.000 de euro) si 2008 (550.000 de euro). Suma va fi utilizata pentru dezvoltarea tehnica a proiectului si pregatirea unor noi jocuri bazate pe platforma eRepublik.

Gandit ca o retea sociala online si un stimulator social, economic si politic, eRepublik creeaza practic o lume virtuala in care utilizatorii devin cetateni cu drepturi politice si economice. Ei pot sa creeze companii, sa-si construiasca o cariera politica sau sa poarte razboaie. Intrarea in lumea eRepublik se face doar pe baza invitatiei din partea unui cetatean.

“Jocul reprezinta momentan 25% din ce va rezulta in urma acestei noi runde de investitii. Vom putea astfel sa ne concretizam ideile proprii, alaturi de cele adunate de la comunitatea virtuala eRepublik”, declara Alexis Bonte (foto), co-fondator si CEO al eRepublik.

“Uneori investim chiar din primele etape din dezvoltarea unei companii, iar eRepublik si-a demonstrat caracterul exceptional”, adauga Guillaume Lautour, reprezentant al AGF Private Equity.

In luna mai, erepublik.com a raportat 3,7 milioane de vizite si 95 mil. afisari. In plus, in acea perioada jucatorii au petrecut peste 55 de milioane de minute in lumea virtuala eRepublik.

eRepublik.com a fost lansat in noiembrie 2007 de catre antreprenorul George Lemnaru, cu o finantare de 200.000 de euro din partea lui Alexis Bonte. In prezent, eRepublik are 350.000 de cetateni virtuali so este accesat zilnic de 120.000 de oameni din peste 200 de tari.

Compania eRepublik Labs a fost infiintata in anul 2007 si are sediul la Dublin (Irlanda). De-a lungul timpului, eRepublik Labs a primit mai multe runde de finantare, in valoare de 2,75 mil. euro din partea unor investitori precum Brent Hoberman, Stefan Glaenzer, Mihai Crasneanu, Alexandre Almajeanu, Diego Meller, Philippe Seignol si AGF Private Equity.

Cu un portofoliu de 2.5 miliarde de euro, AGF Private Equity, membru al Allianz Group, este speciaizata in investitii nelistate si este unul dintre cele mai mari fonduri de risc cu sediul la Paris, Franta.

AGF Private Equity a investit pana acum peste 500 de milioane de euro in 60 de companii din domeniul IT&C, fiind unul dintre cei mai importanti investitori in start-up-uri online din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri