Gazeta Sporturilor a actionat in judecata regia de publicitate online Boom Advertising pentru recuperarea unor datorii acumulate pe perioada contractului desfasurat in perioada 2008-2009, a declarat, pentru Wall-Street, Augustin Roman, director executiv Gazeta Online.
“Sumele sunt confidentiale, dar sunt cunoscute si acceptate de ambele companii, nu exista dubii in privinta restantelor. In 2008 am avut contract cu Boom, care s-a desfasurat in conditii foarte bune. In ianuarie, de comun acord am hotarit sa ne despartim, moment in care s-a tras linie, s-a ajuns la un numitor comun pentru suma restanta, iar noi am acceptat esalonarea in mai multe transe a datoriei”, spune Augustin Roman.

Gazeta Online a incheiat in 2008 un contract minim garantat prin care a cedat intreg spatiul publicitar.

“Boom a vandut clientilor externi, dar a livrat si site-urilor din grupul NetBridge nu mai putin de 204 milioane de afisari, care, la un CPM ( cost per mia de afisari) net de 3 euro-care poate fi considerat minim pentru piata din 2008-ar insemna in jurul a 600.000 de euro. Tragand linie, nu cred ca se poate spune ca Boom a pierdut din contractul cu GSP”, sustine Roman.

Potrivit acestuia, din 10 transe stabilite, Boom a achitat doar doua.

“In momentul de fata 3 sunt restante, reprezentind aproximativ 35% din datorie. Ne-am intalnit in mai multe randuri inclusiv cu avocatii, dar semnalele din partea lor au fost negative, dictate de actionarii Boom”, afirma Augustin Roman.

“Cred ca nu este intamplator ca in iarna au decis infiintarea unei noi firme, Digital Ads, cu acelasi domeniu de activitate ca si Boom si unde au mutat patrimoniul Boom, adica cele mai importante contracte de publicitate. Dar numai justitia va putea da verdicte daca actionarii Boom si-au indreptat in mod voit firma catre un eventual faliment, caz in care «rezolva», sesizati ghilimelele, si datoriile acumulate”, adauga Roman.

Ar putea deveni Boom un nou caz Bigger?

Spatiul publicitar al site-urilor Gazetei Online a fost administrat in perioada ianuarie 2008-ianuarie 2009 de catre regia Boom, contractul incetand “de comun acord” pe 31 ianuarie. In prezent, regia de vanzari Intact Interactive administreaza publicitatea pe 20 de site-uri din portofoliul Gazetei Online, conform unui contract incheiat pentru doi ani.

Printre site-urile aflate in portofoliul Intact Interactive se numara gsp.ro, antena3.ro, jurnalul.ro, sfin.ro, financiarul.ro, reteaua de site-uri locale roportal.ro.

Gazeta Online a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 2,1 mil. euro si un profit net de 420.000 de euro. Anul acesta grupul isi propune pastrarea unui share revenue de 10-11% din intreaga piata online si a unui profit similar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri