Grupul creat in aprilie 2008 prin achizitia Reuters de catre concurentul sau canadian Thomson Corp, a explicat ca unificarea structurii sale va fi "in interesul tuturor actionarilor sai", care se vor pronunta asupra acestei operatiuni cu ocazia adunarii generale ce va avea loc pe 7 august.

Momentan, grupul Thomson Reuters, cu sediul la New York, este compus din doua filiale, una in Canada, Thomson Reuters Corporation, si alta in Marea Britanie, ThomsonReuters Plc, actionariatul fiind distinct, conform NewsIn.

Grupul este listat la patru burse diferite - cea din Toronto, Londra, precum si Nasdaq si New York Stock Exchange - NYSE.
Consiliul de administratie va propune pastrarea unei singure entitati, Thomson Reuters Corporation, care va fi listata doar la bursa din Toronto si pe NYSE.

Operatiunea se va face prin distributie de actiuni ale diviziei canadiene catre actionarii Thomson Reuters Plc.

"Cand am creat Thomson Reuters, am crezut ca o structura de cotatie duala va fi alternativa cea mai profitabila pentru ca actionarii Reuters sa continue sa investeasca in noi sa sa contribuie la cresterea grupului", a declarat Tom Glocer, seful companiei.

"Intre timp, actionariatul Thomson Reuters s-a modificat considerabil, iar actionarii britanici nu mai reprezinta decat 5% din total", a explicat acesta.

Daca actionarii vor accepta propunerile, aceste vor fi puse in aplicare in al treilea trimestru din 2009.