In istoria de 110 ani (Autocar a fost infiintata in Anglia in anul 1895), revista a devenit una dintre cele mai respectate publicatii de profil din lume, fiind recunoscuta ca avānd cele mai impartiale drive teste. De altfel, Autocar este prima revista din lume care a publicat un drive test, fiind inventatoarea acestui tip de articol.

Pe lānga materialele preluate, redactia Autocar Romānia va face propriile drive teste si comparatii, propriile analize sau subiecte speciale (features), in functie de evenimentele care vor avea loc in fiecare luna pe piata interna. In plus, pe lista de atuuri ale Autocar se regasesc si fotografiile spion sau in premiera cu cele mai noi modele de automobile.

Autocar se pozitioneaza diferit de celelalte reviste de pe piata romāneasca, targetānd in principal adevaratii pasionati de masini, cu venituri medii si mari, din mediul urban, lideri de opinie si factori ecisivi in achizitionarea de masini, atāt in familie cāt si in grupul de prieteni. Autocar va depasi procentul obisnuit de cititori AB ai oricarei reviste de pe piata, la care insa se adauga un procent mare de ctitori C dornici sa fie in pas cu ultimele noutati auto din lume si din tara. Targetul cititor Autocar va extinde astfel grupul masculin cititor de reviste, atāt cele cu profil auto cat si revistele dedicate barbatilor in general. In Romānia revista Autocar va aparea lunar, intr-un tiraj de 20.000 de unitati pe luna.