BBC World Service, care a incetat in 2008 transmisiile in limba romana, va oferi publicului din Republica Moldova un program de stiri si actualitati, difuzat saptamanal in limba romana, prin intermediul a sase frecvente.

Programul in limba romana va fi difuzat in fiecare zi de vineri, incepand cu ora locala 20.00, pe urmatoarele frecvente: 97.2 FM in Chisinau, 69.14 FM in Cahul, 101.5 FM in Causeni, 67.46 FM in Edinet, 102.9 FM in Mandrestii Noi-Balti si 69.53 FM in Ungheni, potrivit site-ului BBC World Service.

Acest program va fi produs de grupul de presa IMEDIA, sub coordonarea BBC World Service. In prezent, in Republica Moldova BBC WS transmite doar in limbile engleza, rusa si ucraineana.

Redactia BBC in limba romana si-a incetat emisia incepand cu data de 1 august 2008.

"Vorbim de doua motive principale pentru care am decis sa incetam difuzarea stirilor in limba romana, in primul rand datorita aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si instalarii democratiei cu toate imperfectiunile sale, fapt care are urmari si asupra dezvoltarii mass-media, in prezent existand 160 de posturi de radio si in al doilea rand, datorita fuziunilor si achizitiilor pe piata radio care au condus la refuzarea preluarii BBC", declara, la momentul respectiv, Razvan Scortea, directorul postului BBC Romania.

Redactia in limba romana a BBC WS si-a inceput transmisiile la 15 septembrie 1939, iar in lume acest post radio este prezent in 33 de limbi, dupa cum urmeaza : albaneza, araba, azera, bengali, birmaneza, engleza pentru Caraibe, cantoneza, franceza pentru Africa, hausa, hindi, indoneziana, kinyarwanda/kirundi, kirkiza, macedoneana, mandarina, nepaleza, pashto, persana, portugheza pentru Brazilia, romana, rusa, sarba, sinhaleza, somaleza, spaniola pentru America latina, swahili, tamila, turca, ucraineana, urdu, uzbeca si vietnameza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si