Potrivit lui Andreessen, veniturile Facebook ar putea trece de 1 mld. dolari anul acesta daca se va axa mai mult pe vanzarea de publicitate. Cu toate acestea, prioritatea retelei sociale americane este dezvoltarea si mentinerea bazei de utilizatori.

"In acest an calendaristic, Facebook va afisa venituri de peste 500 mil. dolari. Daca s-ar fi axat mai mult pe monetizare ar fi putut depasi pragul de 1 mld. dolari in acest an”, declara Andreessen, subliniind ca actionarii Facebook ar gresi daca ar decide acum sa vanda din participatie.

De asemenea, Marc Andreessen considera ca desi site-ul de microblogging Twitter nu genereaza venituri in prezent, este important ca acesta sa se concentreze pe dezvoltarea bazei de utilizatori si cresterea cotei de piata.

Antreprenor in Silicon Valley, Andreessen face parte din board-ul Facebook din iulie 2008. In plus, Marc Andreessen investeste in Digg, Netvibes si Twitter.

Facebook a anuntat recent ca a vandut o participatie de 1,96%, pentru 200 milioane dolari, unei companii rusesti de Internet, decizie ce evalueaza site-ul de socializare la 10 miliarde dolari.