Grupul Adevarul Holding a sistat, pe termen nedeterminat, colaborarea cu distribuitorul de presa Rodipet (redenumit Rodikiosk), care ii datoreaza peste 1,2 milioane euro, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.
Update: Florin Lungoci, Rodipet: "Nu a existat nici o sechestrare. Nu suntem mafioti"

Incepand de astazi, produsele Adevarul Holding (Adevarul, Click!, Click! pentru femei, Click! Sanatate, Click! Pofta buna, Forbes Romania, Dilema Veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania) nu vor mai fi distribuite la chioscurile din reteaua Rodipet.

Reprezentantii trustului de presa sustin ca au incercat recuperarea pe cale amiabila a datoriilor, initiind intalniri cu conducerea Rodipet, companie patronata de omul de afaceri libanez Hassan Awdi.

“Rodipet a decis sa incalce sistematic contractele incheiate cu Adevarul Holding si a refuzat onorarea la plata a unor bilete la ordin, in valoare de peste 23 de miliarde de lei vechi (ce reprezinta o mica parte din datoria totala), suma pentru care Adevarul Holding a demarat executarea silita.

Pe de alta parte, Rodipet nu si-a mai achitat datoriile financiare nici fata de alti editori, debitele acestei companii crescand constant si impunator”, se arata in comunicat.

Mai mult, in noaptea de 6 spre 7 iulie, la Serviciul Expeditii, amplasat in Casa Presei Libere, reprezentantii Rodipet ar fi refuzat sa preia produsele Adevarul Holding fara a oferi explicatii. In urma unei altercatii intre angajatii celor doua companii, masina de transport Adevarul Holding a fost blocata de autovehicule Rodipet. Angajatii Adevarul sustin ca au fost amenintati, chiar sechestrati de oamenii Rodipet. 9.900 de exemplare din editia de marti a cotidianului Click! si alte 2.409 de copii ale ziarului Adevarul din aceeasi zi nu au mai ajuns, astfel, sa fie difuzate.

Pentru a compensa inchiderea acestui canal de distributie, Adevarul Holding isi propune sa foloseasca mai mult vanzatorii volanti si sa infiinteze o serie de linii speciale de distributie. Compania a decis ca le va acorda abonatilor din intreaga tara asistenta juridica pentru ca persoanele care nu-si vor mai putea primi produsele achitate deja, in urma deciziilor Rodipet, sa-si poata recupera banii.

De asemenea, Adevarul Holding a demarat procedurile juridice pentru recuperarea datoriilor Rodipet, inclusiv a daunelor produse in noaptea de 6 spre 7 iulie. Trustul a inaintat deja instantei o cerere de deschidere a procedurilor de insolventa ale companiilor Rodikiosk SRL, Star Collection Agency si Network Press Concept. Totodata, Adevarul Holding va cere o pozitie oficiala din partea Clubului Roman de Presa, institutie care, in primavara acestui an, solicita Rodipet sa-si achite datoriile financiare fata de companiile de media.

*** Reprezentantii companiei Rodipet vor fi contactati de Wall-Street, pentru o pozitie fata de comunicatul Adevarul Holding, in decursul zilei de miercuri, 8 iulie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si