Adevarul Holding a transformat diferentul comercial cu Rodipet intr-un "circ" mediatic, iar aceasta din urma va relua colaborarea cu trustul doar daca isi va acoperi cheltuielile de distributie a declarat directorul general al Awdi Group, din care face parte si Rodipet.
"Adevarul Holding nu a facut altceva decat sa transforme un diferent comercial intr-un circ mediatic. Rodipet doreste sa colaboreze cu toti editorii de presa, dar nu o mai poate face fara sa-si acopere cheltuielile de distributie", a spus Florin Lungoci, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca Rodipet vrea sa colaboreze in continuare cu Adevarul Holding, dar nu mai poate distribui produsele acestuia in conditiile in care se primesc numai publicatiile neprofiatbile. "Vom livra toate publicatiile trustului Adevarul sau nici una. Nu ne puteti obliga sa distribuim cu forta", a spus Lungoci.

Acesta a adaugat ca cei din conducerea trustului au fost informati inca din data de 6 iulie ca publicatiile Adevarul nu vor mai fi distribuite de catre Rodipet.

Directorul general al grupului Awdi a mai declarat ca in momentul de fata se poarta discutii cu toti editorii de presa pentru renegocierea contractelor de distributie cu exceptia Adevarul Holding.

De asemenea, Lungoci a subliniat ca Rodipet inregistreaza pierderi lunare de pana la 600.000 de euro din distribuirea publicatiilor neprofitabile, iar timp de cinci ani a fost obligata, din cauza monitorizarii post-privatizare, sa realizeze distributia de presa pentru orice societate de presa din Romania la preturi care nu-i acopereau costurile.

Datoriile comerciale ale Rodipet catre parteneri sunt de aproximativ 3,5 - 4 milioane de euro, dar creantele pe care le are de recuperat se ridica la circa 10 milioane de euro.

Potrivit lui Florin Lungoci, Rodipet detine pana la 35% din piata de distributie de presa din Romania.

Adevarul Holding a anuntat ca sisteaza de miercuri, 8 iulie, pe termen nedeterminat, colaborarea cu distribuitorul de presa Rodipet, din cauza neachitarii datoriei de 1,2 milioane de euro, dar si a opririi unilaterale a distributiei produselor Adevarul de catre Rodipet.

Prin urmare, "Adevarul”, “Click!”, “Click! pentru femei”, “Click! Sanatate”, Click! Pofta buna”, “Forbes Romania”, “Dilema Veche”, “Dilemateca” si “Foreign Policy Romania”, inclusiv volumele din colectiile “100 de carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca” si “Disney Clasic” nu vor mai putea fi gasite la chioscurile din reteaua Rodipet.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri