Revista BusinessWeek a fost scoasa la vanzare

McGraw Hill, editorul publicatiei BusinessWeek, a mandatat banca de investitii Evercore Partners pentru a vinde revista, scrie Bloomberg.
Fondata in 1929, BusinessWeek are un personal editorial format din 200 de jurnalisti, iar saptamanal raporteaza 4,8 milioane de cititori din 140 de tari.

In primele sase luni ale acestui an, veniturile din publicitate au scazut cu 33% fata de perioada similara din 2008, de la 116 milioane dolari la 77 milioane dolari.

Recesiunea si competitia venita din partea Internetului au taiat vanzarile de publicitate ale BusinessWeek si ale altor competitori. In luna aprilie, Conde Nast a inchis revista de afaceri Portfolio, dupa ce nu a reusit sa atinga tintele de venituri propuse.

Compania McGraw-Hill ar putea avea probleme in gasirea unui cumparator deoarece piata de fuziuni si achizitii (M&A) a scazut puternic in primul semestru.

Pe plan local, Business Media Group (BMG) a inchis in luna martie editia saptamanalului BusinessWeek. Decizia a fost cauzata de lipsa de lichiditati pentru plata salariilor si acoperirea costurilor de productie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri