Pro TV SA, care detine posturile de televiziune Pro TV, Pro Cinema, Acasa, Sport.ro, MTV si Pro TV International, a raportat pentru al doilea trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 48,8 mil. dolari, fata de 79,8 mil. dolari in aceeasi perioada din 2008.

De asemenea, profitul operational al Pro TV SA a scazut in trimestrul II cu aproximativ 59%, pana la 15,4 mil. dolari.

La nivelul intregului grup CME, afacerile au scazut cu 38% in primele sase luni ale acestui an, pana la 327,4 mil. dolari, in timp ce profitul operational s-a contractat cu 76%, pana la 45,1 mil. dolari. Pierderile din prima jumatate a anului s-au ridicat la 20,4 milioane dolari, comparativ cu un profit net de 77,9 milioane dolari, in perioada echivalenta din 2008.

“Piata globala de publicitate s-a intors la un nivel similar cu cel din 2007, un proces dureros pentru noi toti. Puterea brandurilor si afacerilor noastre a fost demonstrata pe tot parcursul crizei prin cresterile de audienta si cote de piata in toate pietele principale in care activam. Asteptam acum o revenire a pietei”, declara Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME.

Rezultatele financiare ale companiei vin in contextul in care CME a anuntat semnarea unui acord cu managementul MediaPro, pentru achizitionarea MediaPro Entertainment (MPE), intr-o tranzactie complexa, estimata de banca americana Merrill Lynch la 97,6 milioane de dolari.

In schimbul diviziei de entertainment MPE, seful MediaPro, Adrian Sarbu, va primi 10 milioane de dolari cash, 2,2 milioane de actiuni CME si i se va oferi posibilitatea sa cumpere, in viitorul apropiat, inca 850.000 de actiuni, la pretul de astazi (21,75 de dolari bucata).

CME este o companie media care opereaza mai multe statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est cu o populatie totala de aproximativ de 97 de milioane.

Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.