Aproape doua treimi dintre tinerii participanti la un studiu realizat de HP considera ca Facebook si MySpace reprezinta cel mai bun mod de a comunica cu grupul lor de prieteni si, de asemenea, de a se face auziti in diferite probleme. Rezultatele studiului reflecta o tendinta in crestere in randul lor de a-si exprima opiniile prin intermediul spatiului virtual.
Retelele sociale si tehnologia permit noi forme de exprimare, ce devin rapid instrumente de comunicare esentiale pentru tineri, arata un studiu sponsorizat de HP.

“Este usor sa afirmam ca tinerii se adapteaza rapid la noile tehnologii, dar deseori scapam din vedere anumite aspecte culturale,” a declarat Luciana Broggi, vicepresedinte de marketing, in cadrul Personal Systems Group, HP Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

“Acest studiu exploreaza modul in care computerul si noile tehnologii sunt percepute de catre tineri, ca o extensie comportamentala a modului lor de a comunica”, adauga ea.

Tinerii care au participat la studiu si-au exprimat clar preferinta pentru retelele sociale. Apropae 70% au declarat ca aloca mai mult timp acestui tip de activitati, in detrimentul vizionarii filmelor sau descarcarii de muzica.

Utilitatea Internetului de a-i ajuta sa acumuleze informatie este unul dintre cele mai importante beneficii, in cadrul studiului. 78% din respondenti au fost de acord ca prin intermediului noilor tehnologii si a Internetului invata tot ceea ce au nevoie.

Studiul a mai scos la iveala faptul ca 83% din cei 2000 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani, din 17 tari din Europa si Orientul Mijliociu, stiu mai multe lucruri despre Internet decat parintii lor.

Oferind o putere de cunoastere atat de mare, computerul a devenit obiectul la care tinerii ar renunta cel mai greu.
Pe langa faptul ca le permite sa fie in permanenta in legatura cu prietenii, 67% din cei intervievati declara ca prin folosirea Internetului au o influenta mai mare asupra conturarii viitorului lor, iar 83% au declarat ca valorizeaza Internetul prin faptul ca le permite implicarea in diferite cauze.

Studiul realizat de catre RedShift Research face parte dintr-o noua campanie HP, intitulata Listen 2U.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump: Zuckerberg mi-a spus ca sunt numarul 1 pe Facebook