Rupert Murdoch va folosi site-ul "Sunday Times" ca platforma de testare pentru strategia de introducere a unui sistem de plata pentru versiunile online ale ziarelor pe care le detine, dupa ce a luat decizia de a concura noile medii de informare, livrand un continut de calitate, contra cost, scrie NewsIn.
"Sunday Times", in prezent gazduit pe site-ul cotidianului "Times", va fi lansat ca pagina de sine statatoare, sundaytimes.co.uk, la sfarsitul lunii noiembrie, potrivit unor surse din industrie, citate de "The Guardian".

Nu este inca sigur daca News International, grupul care controleaza publicatiile engleze ale lui Murdoch, va introduce plata pe baza de abonament sau daca va institui un sistem de plata per vizita. "Sunday Times" este unul dintre cele mai populare saptamanale din Marea Britanie, cu peste un milion de exemplare vandute in medie, pe editie.

In cadrul unei conferinte de presa din aceasta saptamana, consacrata rezultatelor anuale ale grupului, Rupert Murdoch a confirmat ca va sista politica de gratuitate a continuturilor online, care pana acum era urmata de majoritatea publicatiilor sale, in afara de "Wall Street Journal".

Magnatul media Rupert Murdoch si-a justificat decizia de a introduce un sistem de plata pentru toate editiile online ale publicatiilor pe care le detine, pornind de la premisa ca orice continut jurnalistic de calitate, indiferent de canalul prin care este transmis, trebuie platit. Concurenta neloiala a stirilor transmise prin canalele de new media a determinat publicatii consacrate sa gestioneze editii online, al caror continut a devenit mult mai accesat decat consultarea editiilor print.

Pe de alta parte, multe cotidiene au preferat sa-si posteze in editia electronica doar unele articole ori au postat textele din editia curenta cu un decalaj considerabil fata de ziarul scris.

Presedintele News Corp a anuntat, miercuri, ca toate site-urile sale vor introduce o taxa pentru accesare incepand din iunie 2010. Trustul News Corp. detine, printre altele, Wall Street Journal, New York Post, The Australian, The Times si The Sun.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri