Editura care publica revista Reader's Digest in Statele Unite a anuntat luni ca se va plasa sub protectia legii americane a falimentului, dar masura nu pare sa priveasca activitatile grupului din alte tari, printre care Romania, relateaza AFP.
Editura Reader's Digest Association a explicat ca acordul de restructurare prevede ca o "parte importanta" din datoriile sale, care se ridica la 1,6 miliarde de dolari, sa fie convertite in actiuni, potrivit NewsIn.

In cadrul acestui acord, Reader's Digest a anuntat ca se plaseaza sub protectia legii americane a falimentului, care permite unei societati sa se restructureze, protejandu-se de cererile creditorilor sai. Demersul nu priveste insa decat activitatile Reader's Digest in Statele Unite, si nu din strainatate, precizeaza AFP.

"Societatea are marci si produse puternice, o pozitie de lider pe numeroase piete din lume si un plan solid pentru viitor", a declarat presedintele Reader's Digest, Mary Berner. "Restructurarea datoriei ne va permite sa dispunem de flexibilitate financiara, pentru a ne putea continua cresterea si initiativele de schimbare", a adaugat aceasta.

Cu sediul la Pleasantville, in statul New York din nord-estul Statelor Unite, Reader's Digest fusese cumparata de holdingul Ripplewood in martie 2007. Societatea publica din 1922 in total 94 de reviste, dintre care 50 de editii in strainatate ale principalului sau titlu, Reader's Digest, in 21 de limbi.

La sfarsitul lunii ianuarie, grupul anuntase concedierea a 8% dintre angajati ca masura de prevenire a efectelor negative ale crizei financiare. Potrivit cifrelor de atunci de pe site-ul oficial al editurii, numarul total al salariatilor de la Reader's Digest era de 6.000.

In Romania, Reader's Digest s-a lansat in primavara anului 2004, cand a fost infiintata editura din Bucuresti, potrivit site-ului Reader's Digest Romania. In octombrie 2005, a fost lansata editia in limba romana a revistei Reader's Digest.

Ulterior au fost tiparite si alte titluri, printre care "Mari enigme ale trecutului", "Misterele Terrei" sau "Sanatate cu tratamente naturiste". "Descoperiti Minunile Lumii", titlul cu care Reader's Digest s-a lansat in Romania, s-a vandut in peste 350.000 de exemplare, o cifra record pentru piata romaneasca, potrivit aceluiasi site. Editia Romaneasca a revistei Reader's Digest are un tiraj mediu de peste 100.000 de exemplare, ultima cifra auditata fiind de 113.000 exemplare pe editie, conform Biroului Roman de Audit al Tirajului (BRAT).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri