O noua televiziune de stiri se pregateste de lansare

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat licenta audovizuala prin satelit pentru Vox News, o televiziune de stiri detinuta de compania Sport Channel, post ce ar urma sa inceapa emisia pana la finalul acestui an.
Investitia initiala in lansarea Vox News se ridica la aproximativ 1 milion de dolari, suma ce va fi folosita in achizitionarea de echipamente.

Cheltuielile pentru Vox News sunt estimate la 2,6 mil. euro, pana in mai 2010. In plus, compania preconizeaza pentru primele 12 luni de la lansare venituri din publicitate de aproximativ 1 mil. euro.

“A fost ideea unei televiziuni cu aplecare atat catre partea sociala, cat si spre segmentul de stiri. Traim intr-o Romanie aflata in tranzitie de 20 de ani, cu probleme sociale grave. Vom aborda teme legate de sistemul de sanatate si de sistemul de educatie”, declara Emil Jascau, directorul Vox News.

Vox News va difuza programe de informare (80%), programe educative, culturale si religioase (10%) si programe de divertisment (10%). 80% dintre emisiuni sunt productie proprie, Vox News beneficiind de o casa de productie interna. Postul de televiziune va colabora de asemenea si cu alte case de productie, potrivit reprezentantilor Vox News.

De asemenea, Vox News se afla in negocieri cu mai multe posturi de televiziune regionale in vederea contractarii de stiri, printre acestea numarandu-se o televiziune din Moldova si doua din Transilvania, potrivit lui Mihai Martu, responsabil de partea tehnica.

Reprezentantii Sport Channel sunt in discutii avansate cu UPC, RCS&RDS si platformele DTH pentru distributia Vox News.

Postul de televiziune va avea 130 de angajati, dintre care 10 operatori pe zona de stiri. Potrivit lui Emil Jascau, compania Sport Channel se afla in negocieri avansate pentru a aduce la Vox News o vedeta de la B1 TV. “Exista in acest moment in piata forta de munca neexploatata ca urmare a concedierilor recente. La B1 TV sunt oameni buni pe care vrem sa-i luam in echipa noastra”, spune Jascau.

Actionariatul companiei Sport Channel, detinatoarea licentei audiovizuale pentru Vox News, este format din SC Roxman Investment SRL – 80%, societate detinuta de Neculai Cretu – 45% si Magdalena Cretu – 44%, respectiv SC Global Alloys SRL – 20%, detinuta de Neculai Cretu – 60% si Magdalena Cretu – 40%.

Vox News intra in competitie pe piata televiziunilor de stiri cu posturile Realitatea TV si Antena 3.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri