Cele doua companii din cadrul Time Warner care vor furniza continut pentru YouTube sunt Warner Bros. Television si Turner Broadcasting, parintele posturilor de televiziune CNN si Cartoon Network.

Acordul intareste legatura creata intre YouTube si conglomeratul media, o relatie inceputa anul trecut, cand Time Warner a lansat un canal branduit HBO pe YouTube. In lunile ce urmeaza, compania va lansa canale personalizate si pentru celelalte branduri ale sale.

“Suntem intotdeauna bucurosi sa aducem pe platforma noastra o companie media mare”, a spus Jordan Hoffner, seful pe divizia de parteneriate premium a YouTube, citat de latimes.com.

Jeff Bewkes, CEO Time Warner, are in vedere modalitati noi de monetizare a continutului difuzat pe YouTube: “Ma astept sa ne imbunatatim abilitatile de a monetiza acest continut de scurta intindere prin initiative de publicitate noi si creative”.

Time Warner este prezent si in Romania, fiind actionar al Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV S.A. si al MediaPro Entertainment.