Veniturile anuale ale lui Rupert Murdoch, directorul executiv al conglomeratului media News Corporation, au scazut in anul financiar incheiat la 30 iunie 2009 cu 28%, ca urmare a pierderilor raportate de grup, lovit de deprecierile foarte mari ale actiunilor, de costurile de restructurare si de erodarea veniturilor din reclame, anunta brandrepublic.com.
Astfel, veniturile anuale ale lui Rupert Murdoch au scazut de la 27,5 mil. dolari la 19,9 mil. dolari. Pentru perioada mentionata, salariul de baza al mogulului a ramas neschimbat – 8,1 mil. dolari – in timp ce bonusurile din performanta au scazut de la 17,5 mil. dolari la 5,4 mil. dolari.

Cu toate acestea, Murdoch a primit in plus 6 mil. dolari in actiuni si contributii la pensie.

Ca urmare a pierderilor de 3,4 mld. dolari inregistrate de imperiul media News Corporation in anul fiscal incheiat in luna iunie, incepand de vara viitoare trustul va taxa accesul la toate site-urile de stiri.

Imperiul media detinut de Murdoch a fost afectat de costurile mari de reorganizare si de declinurile din divizia de media interactiva, care include site-ul retelei sociale MySpace.

Studioul de filme Twentieth Century Fox a inregistrat un profit anual de 848 milioane dolari, in scadere fata de ultimul an, cand a fost de 1,24 miliarde dolari.

Castigurile provenite din retelele de televiziune prin cablu au crescut cu 31%, la 1,67 miliarde dolari, dar divizia de televiziune a grupului, inclusiv statiile Fox din Statele Unite si Star din Asia au inregistrat o scadere a profitului de la 1,12 miliarde dolari la 174 milioane dolari.

Cititi si Exercitiu de imaginatie pentru managerii romani: A renunta sau nu la gratuitatea continutului online?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri