Astfel, veniturile anuale ale lui Rupert Murdoch au scazut de la 27,5 mil. dolari la 19,9 mil. dolari. Pentru perioada mentionata, salariul de baza al mogulului a ramas neschimbat – 8,1 mil. dolari – in timp ce bonusurile din performanta au scazut de la 17,5 mil. dolari la 5,4 mil. dolari.

Cu toate acestea, Murdoch a primit in plus 6 mil. dolari in actiuni si contributii la pensie.

Ca urmare a pierderilor de 3,4 mld. dolari inregistrate de imperiul media News Corporation in anul fiscal incheiat in luna iunie, incepand de vara viitoare trustul va taxa accesul la toate site-urile de stiri.

Imperiul media detinut de Murdoch a fost afectat de costurile mari de reorganizare si de declinurile din divizia de media interactiva, care include site-ul retelei sociale MySpace.

Studioul de filme Twentieth Century Fox a inregistrat un profit anual de 848 milioane dolari, in scadere fata de ultimul an, cand a fost de 1,24 miliarde dolari.

Castigurile provenite din retelele de televiziune prin cablu au crescut cu 31%, la 1,67 miliarde dolari, dar divizia de televiziune a grupului, inclusiv statiile Fox din Statele Unite si Star din Asia au inregistrat o scadere a profitului de la 1,12 miliarde dolari la 174 milioane dolari.

Cititi si Exercitiu de imaginatie pentru managerii romani: A renunta sau nu la gratuitatea continutului online?