Publicatia BusinessWeek, scoasa recent la vanzare de publisherul McGraw Hill, a primit primele oferte de cumpare din partea a noua consortii, anunta brandrepublic.com.
Printre cei care s-au aratat interesati de preluarea publicatiei se afla si miliardarul Bruce Wasserstein, presedintele bancii de investitii independente Lazard si detinatorul revistelor New York si The Deal.

Alti ofertanti sunt OpenGate Capital, ce detine revista TV Guide, respectiv Platinum Equity Partners, detinatorul publicatiei The San Diego Union-Tribune si unul dintre cei interesati si de preluarea ziarului The Boston Globe.

McGraw Hill a mandatat banca de investitii Evercore Partners pentru a vinde revista.

Fondata in 1929, BusinessWeek are un personal editorial format din 200 de jurnalisti, iar saptamanal raporteaza 4,8 milioane de cititori din 140 de tari.

In primele sase luni ale acestui an, veniturile din publicitate au scazut cu 33% fata de perioada similara din 2008, de la 116 milioane dolari la 77 milioane dolari.

Pe plan local, Business Media Group (BMG) a inchis in luna martie editia saptamanalului BusinessWeek. Decizia a fost cauzata de lipsa de lichiditati pentru plata salariilor si acoperirea costurilor de productie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri