Hulu, site-ul american de video-sharing, ar putea taxa o parte din continutul sau, a declarat Chase Carey, directorul operational al News Corp, unul dintre detinatorii site-ului, scrie Bloomberg.

"Sistemul bazat doar pe publicitate este un spatiu dificil intr-o industrie afectata", a declarat Carey, in cadrul unei conferinte de presa. "Consumatorii vor primi un mix intre continut gratuit si taxa pe vizualizare", a adaugat acesta.

Comentariul lui Carey subliniaza eforturile companiilor de divertisment de a gasi noi venituri, dupa ce audienta din televiziunea traditionala a scazut, iar cererea pentru DVD-uri a scazut si ea. El a reiterat o declaratie anterioara al presedintelui Rupert Murdoch potrivit careia News Corp planuieste sa taxeze cititorii pentru accesul online la majoritatea ziarelor sale.

Hulu, ai carui proprietari sunt NBC Universal si Walt Disney, cuprinde programe de televiziune si filme gratuite pe site. Clip-urile contin reclame care nu pot fi schimbate.

Recesiunea a afectat vanzarile de publicitate la statiile de televiziune News Corp, la site-ul de retea sociala MySpace si ziare, printre care se numara New York Post si the Wall Street Journal. Compania a postat in trimestrul al patrulea pierderi de 203 milioane dolari.

Economia a creat o crestere a volumelor de filme care au fost lansate, a declarat Carey. News Corp, detinatoare a studioului de productie Twentieth Century Fox, ar putea inregistrat cresteri in urmatorii ani. Studioul se afla pe a treia pozitie cu vanzari de 1,15 miliarde dolari pana in luna septembrie, potrivit Box Office Mojo.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Murdoch: Industria TV trebuie sa raspunda Netflix puternic