Bloomberg, conglomeratul media fondat de Michael Bloomberg, primarul orasului New York, este ultimul intrat in cursa pentru achizitionarea BusinessWeek de la McGraw-Hill, scrie New York Post.

Potrivit unor persoane apropiate situatiei, gigantul media este este considerat acum principalul favorit, luandu-i fata lui Bruce Wasserstein, CEO al bancii de investitii Lazard Ltd.

Fondul de investitii Platinum Equity LLCPl, care detine mai multe ziare si care urmareste preluarea Boston Globe, se afla, de asemenea, in cursa pentru preluarea revistei.

Anuntul ca Bloomberg si-a exprimat interesul pentru revista a adus un val de optimism in redactia BusinessWeek deoarece se asteapta ca multi dintre ofertanti sa reduca personalul revistei cu mai mult de 50%, din cei 190 de angajati pe plan editorial, pentru a aduce costurile in linie cu veniturile.

Bloomberg, care in 2008 a avut venituri de aproximativ 6,1 miliarde dolari, este una dintre putinele companii care inca angajeaza. In acest an a cooptat 500 de redactori si planuieste angajarea a inca 500.

Sursele citate au mai declarat ca echipa de negocieri a Bloomberg se va intalni saptamana viitoare cu echipa de management a McGraw-Hill.

Fondata in 1929, BusinessWeek are un personal editorial format din 190 de jurnalisti, iar saptamanal raporteaza 4,8 milioane de cititori din 140 de tari.

In primele sase luni ale acestui an, veniturile din publicitate au scazut cu 33% fata de perioada similara din 2008, de la 116 milioane dolari la 77 milioane dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Investitorii straini, ingrijorati de plecarea lui Isarescu de la BNR