Pe masura ce momentul preluarii BusinessWeek se apropie, sunt dezvaluite detalii financiare ale publicatiei editate de McGraw-Hill. Se pare ca revista ar fi cheltuit 16 milioane de dolari pentru a crea un site de social networking care a generat venituri foarte mici, scrie brandrepublic.com.
Site-ul de social networking Business Exchange a fost lansat in 2007. In anul urmator a inghitit investitii de circa 16 milioane dolari, iar veniturile estimate nu depasesc 600.000 de dolari.

Utilizatorii isi pot conecta pe Business Exchange profilul de LinkedIn, pot posta texte si comentarii si pot purta dezbateri pe o serie de forumuri.

Revista, care a acumulat datorii de 31,9 milioane dolari, se afla in pragul falimentului si a fost scoasa la vanzare. Printre cei care s-au aratat interesati de achizitia BusinessWeek se numara Bloomberg, OpenGate Capital si Platinum Equity (care mai liciteaza si pentru Boston Globe). Un alt personaj interesat de publicatie este miliardarul Bruce Wasserstein, presedinte al bancii de investitii Lazard si proprietar al revistelor New York si The Deal.

Revista BusinessWeek a fost lansata in Romania de catre Business Media Group (BMG) in 2006, sub licenta McGraw-Hill International. A fost inchisa in martie anul acesta, din cauza lipsei de lichiditati pentru plata salariilor si acoperirea costurilor de productie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri