Directorul executiv al News Corporation una dintre cele mai mari companii media din lume, a mai anuntat ca ziarul financiar Wall Street Journal va taxa accesul utilizatorilor de pe telefonul mobil, declarand ca abonatii vor plati intre 1 si 2 dolari pentru accesul pe o saptamana la continutul cotidianului.

De asemenea, acesta a declarat News Corp se gandeste sa taxeze abonarile online pentru Hulu, site-ul de video-sharing lansat cu NBC Universal care nu este disponibil in Europa.

"Nu sunt un economist, dar ipoteza mea este ca economia va avea un salt important, iar dupa aceea va reveni la o recuperare usoara", a declarat executivul in cadrul unei conferinte media sponsorizata de Goldman Sachs.

Murdoch a declarat ca este multumit de faptul ca grupul sau nu a ascultat analistii si manageri fondurilor de hedge care incurajau News Corp sa incheie un credit si sa rascumpere actiuni cand economia era in crestere.

"Daca as fi urmat sfatul lor, as fi avut datorii in valoare de miliarde de dolari", a declarat acesta. "Acum ma simt in siguranta", a adaugat Murdoch.

Murdoch a declarat ca grupul pe care il reprezinta se va axa pe stiri dupa ce produsele media sunt valoroase pentru consumatori, in ciuda declinului care a fost creat de Internet in economia companiilor de stiri.

"Acestea sunt momente foarte complexe, iar stirile sunt mult mai valoroase pentru oameni decat au fost vreodata", a declarat Murdoch.

Mogulul media a declarat ca in viitor se asteapta ca utilizatorii de continut media sa citeasca stirile in instrumente electronice portabile decat in pagini printate.

El a reiterat nemultumirea in legatura cu acordul de distristribuire a continutului incheiat cu cititorul digital Kindle de la Amazon. "Nu suntem toti multumiti de asta, si nu cred ca este o metoda buna pentru a citi stiri", a declarat acesta, adaugand ca reader-ul este "o masinarie minuntata pentru citit carti".

Murdoch sustine ca noua versiune a instrumentului de citit continut digital de la Sony, care va fi lansat curand, ofera o experienta buna. Acesta este bun si avem termeni foarte buni acolo. Facem tot ce putem pentru a obtine un acord cu acestia".