Personalul revistei, format din sase angajati, isi va continua activitatea in cadrul grupului Dow Jones, detinut de grupul media News Corp. Editorul Wall Street Journal a anuntat ca intentioneaza sa se axeze pe principalele publicatii pentru a raspunde mai bine cititorilor si companiilor de publicitate din pietele importante.

In urma cu cinci ani, publicatia a concediat 80 de angajati cand subsidiara News Corporation, a schimbat aparitia reviste.

"Din nefericire, in pofida unor incercari de relansare a marcii, pierderile repetate ale Review in veniturile din publicitate si in numarul de cititori au devenit nesustenabile", a anuntat Dow Jones intr-un comunicat de presa.

Dow Jones a anuntat ca in prezent prioritare pentru regiunea asiatica sunt publicatia The Asian Wall Street Journal, reconstruirea WSJ.com, extinderea domeniului chinese.WSJ.com, distribuirea continutului mobil si lansarea in aceasta toamna a unui site in limba japoneza .

"Decizia de incetare a publicarii Review este una dificila, facuta dupa un studiu amanuntit al perspectivelor revistei in actualul climat economic", a declarat Todd Larsen, director operational al Dow Jones Consumer Media Group.

"A avut o istorie bogata in pionieratul jurnalismului si a ajutat la stabilirea standardelor pentru presa asiatica de dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand publicatiile locale erau lipsite de libertatea de exprimare. Dow Jones este mandra sa fie asociata cu Review si multumeste contributiilor sale in intelegerea regiunii asiatice", a anuntat Dow Jones.

Far Eastern Economic Review a fost lansat in 1946, iar pana in 1986 a fost detinut de Dow Jones si de South China Morning Post.