Administratorul provizoriu al Rodipet (actuala SC Network Press Concept) a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru 28 octombrie, pentru alegerea CA si efectuarea unei expertize pentru stabilirea prejudiciilor cauzate AVAS, actualul actionar majoritar, si firmei de catre fostul administrator.
Adunarea Generala a Actionarilor a fost convocata la 28/29 octombrie la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care este in prezent actionarul majoritar al societatii, detinand 51% din capitalul social.

Pe ordinea de zi a AGA sunt cuprinse prezentarea Raportului Administratorului provizoriu privind constatarile sale asupra legalitatii deciziilor si a modului de gestionare a societatii de catre fostele organe de conducere ale acesteia, aprobarea efectuarii unei expertize de catre persoane abilitate prin lege, in vederea stabilirii prejudiciilor cauzate AVAS si/sau societatii de catre cumparator si a intinderii daunelor interese, precum si alegerea Consiliului de Administratie, potrivit NewsIn.

"AVAS isi mentine decizia de a mandata reprezentantii sai in AGA sa numeasca in noul CA si membri ai Clubului Roman de Presa, care a facut, pana in prezent, urmatoarele propuneri: Dan Apostolache, director distributie Publimedia International, Rodica Aron, director economic Viata medicala, Serban Barbato, administrator unic Media Sport Group, Dan Manea, director executiv Curierul National si Hadrian Mateescu, director executiv Adevarul Holding", se precizeaza in comunicatul AVAS.

AVAS l-a numit la finele lunii iulie pe Catalin Nitu, salariat al autoritatii, in calitate de administrator provizoriu la S.C. Network Press Concept S.A. Bucuresti, pana la convocarea AGA pentru desemnarea noului Consiliu de Administratie.

"In vederea indeplinirii mandatului acordat, administratorul a solicitat conducerii executive a societatii o serie de documente, precum structura organizatorica si de personal a societatii, situatia patrimoniala, situatia datoriilor societatii, situatia contractelor comerciale ale S.C. Network Press Concept S.A. Bucuresti, situatia incasarilor si modul de distributie a acestora, care nu au fost primite nici pana in prezent. Avand in vedere opozitia permanenta a conducerii executive si refuzul acesteia de a raspunde solicitarilor, AP s-a adresat Oficiului Registrului Comertului Bucuresti pentru a opera inscrierea sa ca administrator provizoriu al S.C. Network Press Concept S.A. Bucuresti, termenul acordat fiind 10.09.2009. Recunoasterea calitatii „in scriptum” a AP va permite indeplinirea mandatului cu care acesta a fost insarcinat de catre AVAS", preciza, la inceputul lunii septembrie, autoritatea.

Mai multe firme, dar si o unitate militara a SRI cer la Tribunalul Bucuresti falimentul Network Press Concept, fosta Rodipet, pentru neplata unor datorii.

Astfel, Serviciul Roman de Informatii, reprezentant de U.M. 0198 Bucuresti, impreuna cu firmele Logos, Riviera Media Group si Ediror BL 49 cer insolventa fostei firme Rodipet. Cele patru creditoare au facut actiuni separate in instanta, insa magistratii au decis conexarea lor intr-un singur dosar, care are termen pe 9 octombrie. Pentru aceeasi cauza, Ziua SRL a depus o actiune la Tribunalul Bucuresti, primul termen urmand sa aiba loc pe 16 septembrie.

Aceeasi unitate militara a SRI cere, intr-o actiune separata, insolventa Balbec Retail (fosta Rodipet Retail) si Network Press Concept (fosta Rodipet).

Compania Rodipet SA a fost privatizata in anul 2003, actionari fiind Magnar Two SRL 83,9% (conform contractului de privatizare 51% din actiuni au fost gajate in favoarea AVAS), YourHotels SRL 15,9% si Bassam Raymond Istanbouly 0,2%. La sfarsitul lunii martie, Colegiul Director al AVAS a anuntat ca a decis desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu a respectat obligatiile investitionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri