Comunitatea profesionistilor in comunicare l-a desemnat pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Comunicatorul Anului 2009, in cadrul premiilor PR Award, decernate seara trecuta la Palatul Parlamentului.
Juriul PR Award, format atat din comunicatori romani, cat si straini, l-a ales in unanimitate pe Mugur Isarescu pentru distinctia onorifica, oferita in fiecare an in cadrul galei PR Award.

Premiul i-a fost inmanat de Gabi Paslaru, directorul agentiei Perfect Ltd. Acesta l-a introdus pe Isarescu drept o personalitate devenita sinonim cu “viziunea, consecventa, verticalitatea. Si, mai mult decat orice, de aproape 20 de ani, cu Banca Nationala a Romaniei”.

“Pentru felul magistral in care in toti acesti ani a comunicat cu valutele si puterile lumii, pentru felul clar, plastic si puternic in care a prezentat, pe intelesul fiecaruia dintre noi, complicatele amenintari si oportunitati ale lumii bancare. Si, poate mai mult decat orice, pentru mesajul sau permanent de incredere si stabilitate, transmis uneori chiar si prin taceri elocvente”, a motivat Paslaru decizia juriului.

Guvernatorul BNR a ridicat premiul declarandu-se “onorat si miscat”. “Diploma se cuvine a fi acordata BNR-ului. Noi, la BNR, am realizat acest lucru: ca trebuie sa comunicam. Increderea este esentiala, in sistemul bancar”, a spus Isarescu.

Cat despre transmiterea de “mesaje pe intelesul tuturor”, Isarescu a amintit o anecdota referitoare la Ben Bernanke, seful Fed, care dupa ce tinuse un discurs unei audiente restranse, care i-a spus la sfarsit ca a inteles mesajul, ar fi replicat: “Daca ati inteles mai mult de 20% din ce am spus, atunci nu am vorbit bine”.

Premiul “Comunicatorul Anului” se adauga unei suite de distinctii primite de Isarescu de-a lungul timpului, printre care Ordinul Steaua Romaniei, in grad de Mare Cruce, “The Grand Cross of the South”, cea mai importanta deoratie acordata de Brazilia personalitatilor din strainatate, “Central Banker of the Year” acordat de revista “The Banker” din cadrul Grupului Financial Times, Le Prix de la Fondation oferit de Forumul Crans Montana si altele.

Printre personalitatile care au mai fost numite “Comunicatorul Anului” se numara Monica Macovei (in 2007) si Cristian Mungiu (in 2008).

Mugur Isarescu a intrat recent in Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei banci centrale, dupa ce si-a inceput mandatul in 1990, conform World Records Academy.

Citeste si Top 19 declaratii ale celui mai longeviv guvernator



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri