Publisherul Conde Nast inchide inca patru publicatii

Conde Nast, unul dintre cei mai mari editori de presa din lume, a anuntat inchiderea a patru reviste din cauza declinului din publicitate cu care se lupta industria publicatiilor printate, scrie Wall Street Journal.

Revistele care urmeaza sa fie inchise sunt Gourmet, Cookie, Modern Bride si Elegant Bride, potrivit unei note trimisa angajatilor de catre directorul executiv al companiei Chuck Townsend.

Reducerile sunt realizate pentru "a depasi criza economica si pentru a ne pozitiona cat mai bine in vederea viitoarelor oportunitati", a declarat Townsend in memoriul trimis.

Consultantii companiei McKinsey & Co au ajutat editorul revistelor sa identifice modalitatile de reducere a costurilor in mijlocul declinului din industria media. Paginile cu publicitate ale revistei Gourmet au scazut cu 50% in al doilea trimestru fata de anul anterior, potrivit Biroului American de Informatii ale Editorilor.

Editorul Conde Nast Publications, condus de miliardarul S.I. Newhouse Jr., este editorul unor reviste ca Vogue, The New Yorker si Wired, fiind o divizie a grupului Advance Publications. De asemenea, recent a inchis revista de afaceri Portfolio si revista de lifestyle Domino.

La finele lunii aprilie, Portfolio, revista de business detinuta de Conde Nast Publications, a fost inchisa dupa doar doi ani de la lansare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri