Sony renunta la participatia din compania de productie detinuta de familia Murdoch

Sony Pictures Entertainment vrea sa isi vanda participatia de 21% din Shine Group, compania de productie fondata si controlata de Elisabeth Murdoch, fiica mogulului media Rupert Murdoch, scrie Financial Times.

Banca de investitii JPMorgan a fost mandatata sa gaseasca un cumparator pentru participatie, desi o persoana familiara companiei a declarat ca Elisabeth Murdoch ar putea cumpara actiunile pentru a-si mari participatia in companie.

Decizia Sony de renuntare la pachetul de actiuni a fost reciproca si amiabila, dar de asemenea inevitabila dupa recenta expansiune a Shine in urma caruia a devenit un competitor al propriului investitor.

Grupul, care include companii de productie ce face programe ca Merlin, Spooks si The Tudors, a achizitionat recent compania scandinava de productie Metronome pentru 65,2 milioane euro. De asemenea, in acest an compania a deschis birouri in Australia, Franta si Germania.

O persoana apropiata situatiei a declarat ca Shine renunta la viitoarele investitii deoarece grupul este angajat in asigurare fuziunii cu recentele achizitii.

Elisabeth Murdoch, care a controlat operatiunile canalelor de televiziune ale British Sky Broadcasting detinut de tatal sau Rupert, a vandut o participatie catre Sony in 2005 pentru 5 milioane de lire sterline, care a evaluat compania la 33 milioane lire sterline.

In urma cu o saptamana, grupul a anuntat rezultatele pentru 2008 care au crescut de la 92 milioane lire sterline la 237,8 milioane lire sterline, cresterea de 115 milioane lire datorandu-se achizitiei Reveille, o companie americana de productie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri