Realitatea Media a cumparat ultimele 10 procente din Catavencu

Fondatorii Academia Catavencu au vandut ultima transa, de 10% din actiunile pe care le detineau in Catavencu S.A., catre Realitatea Media. Miscarea era prevazuta in contractul initial de achizitie, semnat in 2006.
“Este un act final al unui contract in etape, care s-a derulat pe parcursul a trei ani. Este o etapa care era prevazuta in contractul initial, deci nu e vorba despre o vanzare spontana”, a declarat, pentru Wall-Street, Doru Buscu (foto), director editorial al grupului Realitatea-Catavencu.

Potrivit lui Buscu. tranzactia nu va aduce nici o schimbare pentru fostii actionari ai Catavencu, in afara de vanzarea participatiilor. Printre cei care au pus bazele Academiei Catavencu se numara Sorin Vulpe, Doru Buscu, Liviu Mihaiu, Cornel Ivanciuc, Octavian Mardale, Eugen Istodor si Mircea Toma.

Criza financiara nu a afectat valoarea sumei platite pentru ultimele 10 procente din Catavencu S.A, calculata dupa un algoritm in functie de cifra de afaceri. Cifra de afaceri luata ca referinta a fost cea inregistrata in 2008, inainte de declinul pietei media, precizeaza Buscu.

Realitatea Media, companie detinuta majoritar de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, a anuntat in mai 2006 cumpararea pachetului majoritar de actiuni al Catavencu SA. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 27,2 milioane euro si pierderi de 20,7 milioane euro.

A mai scris despre subiect paginademedia.ro

Sursa foto: catavencu.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri