Decizia de a pastra Globe si site-ul sau Boston.com vine dupa "o analiza mai atenta", a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

Directorul executiv al editorului Times Co., Janet Robinson, a anuntat angajatii Globe la inceputul lunii septembrie ca o vanzare nu este obligatorie daca au loc reducerile de costuri, desi ramane o optiune. Ziarul a redus numarul angajatilor, salariile si bonusurile si a renuntat la o parte din sectiuni ca urmare a declinului din publicitate.

"Compania are lichiditati pentru inca o perioada de timp, dar amputarea cotidianului Globe ar fi putut ajuta la generarea de lichiditati interne", a declarat Mike Simonton, analist Fitch Ratings.

De asemenea, Times Co discuta vanzarea detinerii in New England Sports Ventures, care detine la randul sau o participatie in echipa de baseball Boston Red Sox, a declarat purtatorul de cuvant al Times, Abbe Serphos.

Editorul Times Co. a incercat sa vanda cotidianul Globe alaturi de New England Media Group, care cuprinde publicatia Telegram & Gazette. Publisherul a intentionat sa inchida Globe in luna aprilie, dupa ce sindicatele au refuzat reducerea costurilor cu 20 milioane dolari.