Anii de voluntariat ar putea fi socotiti pentru pensie, iar legislatia romaneasca s-ar putea schimba pentru a facilita actiunile de responsabilitate sociala corporatista, sunt doua dintre ideile expuse de candidatul la presedintie Mircea Geoana, in cadrul conferintei CSR ’09.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost invitatul surpriza al celei de a doua zile a evenimentului CSR ’09. Prezentandu-se ca presedinte al Institutului Aspen, o organizatie apolitica care propune dezbateri intre liderii din diverse domenii, Geoana a livrat un discurs de sustinere a activitatii de CSR in Romania.

“Cred ca ceea ce dezbatem acum este partea de vindecare a societatii. O societate traumatizata de comunism si de perioada de tranzitie si care acum este lipsita de incredere. CSR-ul reda increderea societatii traumatizate”, a spus seful PSD.

Politicianul i-a “provocat” pe cei din sala, specialisti in CSR si manageri din domeniul comunicarii, sa i se adreseze cu proiecte si propuneri de modificari ale legislatiei, in favoarea companiilor responsabile social.

“Avem nevoie de o noua legislatie pentru CSR”, a spus Geoana. Noua legislatie ar include scutiri de taxe pentru companiile responsabile social si incurajarea voluntariatului prin socotirea activitatii de voluntariat ca ani de munca, la iesirea la pensie.

Intrebat de ce a fost desfiintat departamentul de CSR din cadrul Ministerului Muncii, Geoana a spus ca nu e nevoie de un minister dedicat CSR-ului, ci mai degraba de o institutie de sine statatoare. “Asa cum avem un Avocat al Poporului, avem nevoie si de un ombudsman pe probleme economice, sociale si de CSR. Nu de un ministru, ci de o institutie in sine, mai puternica.

E nevoie de un ombudsman, un watch dog al domeniului socio-economic, cu departament de CSR”.

Dupa ce i-a mai incurajat pe cei din sala sa apeleze cu incredere la el pentru modificari legislative si alte propuneri, presedintele Senatului a precizat ca discursul sau n-a fost “o scamatorie de PR”, ci ca este interesat de acest domeniu si crede ca CSR-ul si grupul de elite profesionale romanesti au puterea de a schimba ceva in bine in Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cati bani au cheltuit pe TV partidele in campania electorala