Compania media Time se pregateste de o noua runda de disponibilizari, dupa ce divizia de publicatii a redus costurile, ca raspuns la declinul din publicitate, scrie Bloomberg.

Numarul de posturi care ar putea fi redus nu a fost precizat, au declarat surse apropiate situatiei citate de Bloomberg. Reducerile s-ar putea adanci in functie de cati bani intentioneaza compania sa economiseasca, au declarat sursele.

Pentru moment, disponibilizarile de la Time, publisherul revistelor ca Time, People, Sport Illustrated si Fortune, ar putea fi la acelasi nivel cu cele efectuate cu un an in urma, au declarat sursele.

Time a disponibilizat la momentul respectiv mai mult de 600 de angajati, adica 6% din forta de munca.

Bugetele de publicitate din revistele americane au scazut cu 20% in primele noua luni ale acestui an, potrivit datelor oferite de Biroului de Audit al Editorilor (PIB). Spre exemplu, veniturile din publicitate ale revistei de business Fortune au scazut cu 33%, in timp ce publicatia Sports Illustrated a inregistrat o scadere a incasarilor din advertising de 15%.

De asemenea, Conde Nast, al doilea publisher de reviste din Statele Unite, a efectuat in aceasta luna disponibilizari si a inchis revistele Gourmet, Modern Bride, Elegant Bride si Cookie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Trump promite sa slabeasca "structura de putere" a presei americane