Christian Unger (foto), CEO-ul grupului Ringier, a anuntat crearea a doua noi posturi in board-ul executiv - CEO Ringier Digital, responsabil de afacerile digitale, si CEO Ringier Europa Centrala, responsabil de activitatile desfasurate de grup in Europa Centrala si de Est.
Cei doi noi membri ai board-ului executiv al grupului vor fi numiti pana la finele lunii noiembrie. Decizia a fost luata in contextul in care Ringier mizeaza pe o crestere agresiva pe segmentul digital in urmatorii cinci ani.

De asemenea, a fost decisa infiintarea unei noi divizii pentru Europa Centrala si de Est, care va subsuma operatiunile companiei din Ungaria, Romania, Republica Ceha, Slovacia, Serbia si Germania. Aceasta divizie va fi condusa de noul CEO Europa Centrala, care va fi desemnat in urmatoarea perioada.

Ringier Romania a raportat pentru 2008 o cifra de afaceri de 171,8 milioane de lei (46,6 mil. euro), in scadere cu 27% fata de 2007 (216,9 mil. lei). In plus, competitia stransa si fluctuatiile de pe piata valutara au erodat marja de profitabilitate a companiei, aceasta scazand de la 10% in 2007, la 6%. Ringier Romania a inregistrat astfel un profit de 13 mil. lei (3,53 mil. euro).

La nivel de grup, Ringier a realizat afaceri de 967,6 milioane euro, in crestere cu 5,3%, si un profit de 39,1 milioane euro. Unul dintre principalele motoare de crestere a fost evolutia afacerilor din Elvetia, Republica Ceha si Slovacia. Un alt factor de crestere a fost mediul digital, care a ajuns sa genereze, in 2008, 8,5% din cifra de afaceri a grupului, comparativ cu cele 5,5 procente din 2007.

Anul trecut, grupul si-a inchis operatiunile din Ucraina prin vanzarea subsidiarei Free Media Ukraine, editorul cotidianului Blic, catre Adevarul Holding.

Ringier este prezenta in 10 tari din Asia si Europa Centrala si de Est si are aproximativ 8.000 de angajati. Trustul editeaza peste 120 de cotidiene si reviste, respectiv produce si comercializeaza aproximativ 20 de programe de televiziune. Desfasoara activitati in cadrul a peste 80 de website-uri si platforme mobile si detine 11 tipografii. Ringier este o afacere de familie, aflata la cea de-a cincea generatie.

Printre titlurile editate de Ringier in Romania se numara Libertatea – cel mai vandut ziar din Romania, anul trecut, cu o audienta de 1,3 milioane cititori – Evenimentul zilei, Capital, Unica, Bolero, Bravo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri