Ideea evenimentului este aceea de a aduce laolalta o personalitate marcanta a culturii romanesti si acei lideri ai companiilor, care sunt interesati sa imbine preocuparile legate de afaceri cu cele culturale si spirituale. In spatiul public romanesc o astfel de alaturare e inedita si rara, insa in acelasi timp, si foarte dorita si utila.

Invitatul Asociatiei Erudio, Neagu Djuvara, va vorbi despre declinul civilizatiei occidentale, despre semnele vremurilor si despre locul nostru, al oamenilor in general si al romanilor in particular, in aceasta lume si-n aceste timpuri. Scopul prelegerii e ca cei prezenti sa-si puna intrebari si sa capete o mai buna intelegere asupra lumii si asupra locului nostru in ea. Dupa o expunere de 45 de minute a istoricului Djuvara, va urma o sesiune de intrebari si raspunsuri de maximum 45 de minute.

Audienta conferintei o reprezinta liderii companiilor, angajati sau antreprenori, precum si middle managementul, directorii departamentelor, care au nevoie sa se dezvolte, sa imbine preocuparile de afaceri cu cele culturale si spirituale si sa-si rafineze abilitatile interpersonale pentru a motiva si conduce oamenii catre performanta.

Evenimentul este sponsorizat de Portland Trust, membru al Grupului Apollo, si realizat in parteneriat media cu: Wall-Street, Catavencu, Radio Guerilla, Revista Cariere, B24Fun.