Alte evenimente care au fost semnalate de Academia Internationala a Artelor Digitale si Stiinta din New York, care acorda premiile Webby Awards, sunt protestele legate de alegerile prezidentiale din Iran, extinderea site-ului de anunturi Craigslist in Statele Unite si lansarea Google AdWords, scrie The Telegraph.

"Internetul este biografia utlimilor zece ani deoarece a fost catalizatorul nu doar pentru aspectele din vietile noastre, dar si in toate celelalte domenii - de la comert si comunicatii pana la politica si cultura", a declarat David-Michel Davies, directorul executiv al Webby Awards.

"Tema repetitiva pe care o observam de-a lungul timpului o reprezinta capacitatea Internetului de a impiedica vechiile sisteme si de a pune mai multa putere in mana oamenilor obisnuiti", a declarat executivul.

De asemenea, printre cele mai importante evenimente se mai numara lansarea ofertei publice initiale (IPO) a Google din 2004, revolutia continutului video online, condusa de site-ul de video-sharing YouTube in 2006, lansarea Twitter si deschiderea Facebook catre toti utilizatorii de Internet in 2006. Lansarea iPhone de catre Apple in 2007 a reprezentat o revolutie la nivelul industriei de telefonie mobila. Un alt eveniment important din online in ultimii zece ani a fost intersectarea Internetului cu evenimentele politice ca alegerile prezidentiale din Statele Unite sau protestele legate de alegerile prezidentiale din Iran.