Facebook si Twitter, printre cele mai importante momente din online ale decadei

Lansarea enciclopediei online Wikipedia, inchiderea site-ului Napster, iPhone, retelele sociale Facebook si Twitter au fost printre cele mai importante 10 momente din Internet ale ultimei decade, potrivit premiilor Webby Awards.

Alte evenimente care au fost semnalate de Academia Internationala a Artelor Digitale si Stiinta din New York, care acorda premiile Webby Awards, sunt protestele legate de alegerile prezidentiale din Iran, extinderea site-ului de anunturi Craigslist in Statele Unite si lansarea Google AdWords, scrie The Telegraph.

"Internetul este biografia utlimilor zece ani deoarece a fost catalizatorul nu doar pentru aspectele din vietile noastre, dar si in toate celelalte domenii - de la comert si comunicatii pana la politica si cultura", a declarat David-Michel Davies, directorul executiv al Webby Awards.

"Tema repetitiva pe care o observam de-a lungul timpului o reprezinta capacitatea Internetului de a impiedica vechiile sisteme si de a pune mai multa putere in mana oamenilor obisnuiti", a declarat executivul.

De asemenea, printre cele mai importante evenimente se mai numara lansarea ofertei publice initiale (IPO) a Google din 2004, revolutia continutului video online, condusa de site-ul de video-sharing YouTube in 2006, lansarea Twitter si deschiderea Facebook catre toti utilizatorii de Internet in 2006. Lansarea iPhone de catre Apple in 2007 a reprezentat o revolutie la nivelul industriei de telefonie mobila. Un alt eveniment important din online in ultimii zece ani a fost intersectarea Internetului cu evenimentele politice ca alegerile prezidentiale din Statele Unite sau protestele legate de alegerile prezidentiale din Iran.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri