Ziarele ar trebuie sa devina "complet deschise" daca vor sa produca profit in industria online, a declarat Biz Stone, fondatorul retelei sociale Twitter.

Biz Stone s-a aratat nerabdator sa "vada ce se va intampla" in cazul in care mogulul media Rupert Murdoch isi va pune planul in aplicare de a bloca accesul Google la site-urile sale. "Viitorul in spatiul online inseamna deschidere ", a declarat acesta.

Murdoch, care conduce conglomeratul media News Corp, a anuntat recent ca motoarele de cautare nu folosesc legal materialele in rezultatele pe care le afiseaza. La inceputul anului, el a declarat ca operatiunile News Corp ar putea incepe taxarea utilizatorilor pentru accesul la site-urile sale.

"Publisher-ii de ziare ar trebui sa priveasca aceasta ca o oportunitate de a incerca ceva complet diferit si ar trebui sa gaseasca modalitati de a obtine profituri din a fi complet deschis decat sa devina extrem de inchisi", a declarat executivul in cadrul unui eveniment organizat de Asociatia Nationala pentru Stiinta, Tehnologie si Arte (Nesta) din Marea Britanie.

Twitter este considerata o "platforma deschisa" deoarece permite utilizatorilor sa construiasca propriile aplicatii si servicii pentru site. Aceasta deschidere a permis site-ului Twitter sa creasca la rate impresionante. Intre februarie 2008 si februarie 2009 numarul utilizatorilor a crescut cu 1.382% de la 475.000 la sapte milioane, potrivit datelor Nielsen.

Stone a declarat ca, incepand de anul viitor, Twitter va intra si pe nisa serviciilor comerciale. "Unul dintre primele lucruri pe care le facem pentru utilizatori sunt conturile comerciale. Twitter va ramane gratuit, dar utilizatorul va fi nevoit sa plateasca informatii suplimentare".

Compania a anuntat ca ia in considerare si posibilitatile de licentiere. "Suntem de acord sa oferim date in timp real pentru companii ca Google si Bing prin care sa le oferim o cautare mai buna prin serviciul Twitter", a conchis Stone.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri