Daca aceasta preluare va avea loc, ar putea fi a doua tranzactie facuta de fiul cel mare a lui Rupert Murdoch in ultimele doua saptamani.

In urma cu o saptamana, grupul de investitii Illyria a cumparat o participatie de 40% in valoare de 103 milioane dolari din grupul australian Daily Mail & General Trust.

Potrivit Financial Times, compania, in parteneriat cu noul grup de investitii din care face parte si nepotul lui Conrad Black, este interesata de o participatie in cadrul publisher-ului Nielsen Business Media care detine cele doua reviste.

Pluribus Capital Management este format din James Finkelstein, editor al ziarului The Hill, Matthew Doull, fost editor al Wired, si George Green, fost editor al Hearst International.

Illyria si Pluribus vor sa investeasca egal in achizitia revistelor detinute de Nielsen Business Media, a anuntat FT.

Murdoch, fost director operational al News Corporation, a renuntat la functia din cadrul companiei in 2005 si s-a mutat in Australia pentru a dezvolta propria afacere.

In urma cu un an, el a colaborat cu James Packer, un alt urmas al dinastiei media australiene, in incercarea nereusita de a cumpara compania australiana de investitii media Consolidated Media Holdings.