General Electric si Vivendi au acceptat o evaluare de 5,8 miliarde dolari pentru participatia de 20% a grupului de telecomunicatii francez in cadrul NBC Universal, anunta Bloomberg.

O tranzactie cu Vivendi ar putea stabili modalitatea prin care GE, detinatorul unei participatii de 80% in NBC Universal, sa creeze o companie de divertisment controlata de cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Statele Unite, Comcast. Acordurile finale in cele doua tranzactii ar putea fi anuntate pana la sfarsitul acestei saptamani, au declarat persoane apropiate situatiei.

Acordul asupra pretului a fost stabilit dupa ce directorul executiv al GE, Jeffrey Immelt si directorul executiv al Vivendi, Jean-Bernard Levy, s-au intalnit in Franta in urma cu o saptamana. Cele doua parti au discutat despre cum vor fi structurate datoriile, potrivit surselor citate. Vivendi a obtinut mai multi bani decat se asteptau analistii si a facut concesii care protejeaza compania impotriva riscurilor venite din partea regulatorilor, care ar putea sabota tranzactia.

Vanzarea NBC catre Comcast ii va permite lui Immelt sa se concentreze asupra principalelor divizii, financiare si industriale, ale GE, care include cel mai mare producator de motoare de avion si instrumente medicale.

GE a acceptat sa faca o plata mai mare de doua miliarde dolari catre Vivendi daca tranzactia separata dintre GE si Comcast nu se va incheia pana la sfarsitul lui 2010.

Acordul cu Vivendi ar putea reprezenta stabilirea unui punct de referinta pentru o estimare finala a NBC Universal dupa ce Comcast si GE vor incheia discutiile. GE si Comcast au evaluat divizia de divertisment la aproximativ 30 miliarde dolari.

In bilantul Vivendi, participatia NBC Universal este evaluata la 6,5 miliarde dolari. Comcast ar putea detine initial 51% din noua companie, detinand controlul asupra retelei de televiziune, studiourilor de film si canalelor de televiziune USA, Bravo, CNBC si MSNBC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri