Editorii de ziare vor putea sa stabileasca o limita a numarului de articole gratuite pe care oamenii le pot citi prin intermediu motorului de cautare Google, scrie The Guardian.

Mutarea, anuntata de directorul diviziei de produse Google, Josh Cohen, vine dupa ce motorul de cautare a primit critici din partea editorilor de ziare, in special din partea presedintelui si directorului executiv al News Corporation, Rupert Murdoch.

Murdoch a acuzat agregatoarele online ca Google News de "furt" al continutului in cadrul unei conferinte de presa despre viitorul jurnalismului in era Internetului ce a avut loc la Washington.

Magnatul media intentioneaza sa puna continutul News Corp in spatele unor filtre de taxare si a amenintat ca va scoate publicatiile pe care le detine din indexul de cautari al Google.

Reprezentantul Google a declarat ca publisherii vor putea sa taxeze pentru continut, iar articolele vor fi in continuare disponibile prin intermediul motorului de cautare, urmand schimbarile ulterioare.

El a declarat ca Google va ajunge la acest model prin modificarea programului First Click Free, astfel incat editorii pot limita utilizatorii de Google News pentru a vizualiza nu mai mult de cinci pagini fara inregistrare.

"Daca esti utilizator Google inseamna ca vei fi directionat catre o pagina de inregistrare dupa ce ai accesat mai mult de cinci articole pe zi de pe site-urile editorului care foloseste First Click Free, in timp ce va permite publisherilor sa se axeze asupra potentialilor abonati care acceseaza o cantitate importanta din continutul acestora", a declarat executivul Google.

In cadrul unei conferinte a Comisiei Federale de Comert din Statele Unite, Rupert Murdoch a declarat ca "producerea jurnalismului este costisitoare. Investim resurse importante in proiectele noastre, de la tehnologie pana la salarii. Agregatoarele online nu utilizeaza corect continutul nostru, este furt ceea ce se intampla", a declarat Murdoch.

"Fara noi, agregatoarele ar avea paginile goale. Chiar acum producatorii de continut suporta toate costurile, in timp ce agregatoarele beneficiaza", a conchis mogulul media.

In aceasta saptamana unul dintre cei mai mari editori din Marea Britanie, Johnston Press, a anuntat ca intentioneaza sa inceapa taxarea accesului pentru sase dintre titlurile online pe care le detine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri