Conducerea Pulitzer a schimbat conditiile de acces in urma cu un an pentru a permite candidaturile publicatiilor exclusiv online in toate cele 14 categorii de jurnalism daca site-ul respectiv a fost "in principal" dedicat pentru furnizarea de stiri.

De asemenea, conducerea va accepta articole provenite din site-uri care afiseaza trimiteri catre alte site-uri si care publica opinii sau comentarii (blog-uri).

"Revizuirea regulilor va furniza mai multa flexibilitate, dupa ce ne vom axa pe meritul unui articol decat asupra misiunii pe care o are site-ul unde apare acesta", a declarat Sig Gissler, administratorul premiilor Pulitzer.

Premiile Pulitzer sunt cele mai prestigioase decernari in jurnalism si sunt prezentate in fiecare an de Universitatea Columbia din Statele Unite.

Scott Bosley, director executiv al Societatii Americane a Editorilor (ASNE), a numit schimbarea regulilor "o modalitate logica de adaptare la schimbarile din mediul jurnalistic".

Gissler a refuzat sa furnizeze un exemplu de site care ar putea fi acceptat pentru un Premiu Pulitzer sub noile reguli. El a adaugat ca board-ul va continua monitorizarea dezvoltarilor in jurnalismul digital.