Bloomberg planuieste investitii agresive pentru anul viitor si ar putea face mai multe achizitii dupa ce publisherul de informatii financiare cauta sa isi extinda acoperirea pentru a deveni "cea mai importanta sursa de stiri din lume", scrie Financial Times.

Compania, care subventioneaza operatiunile globale de stiri cu profituri din abonamente in valoare de 1.500 dolari lunar, ia in calcul taxarea continutului online al Bloomberg si Businessweek, a declarat presedintele Bloomberg, Peter Grauer.

"Consider ca am atins cel mai scazut nivel al crizei din industria de stiri, a declarat Grauer. Discutiile News Corp despre pozitionarea site-urilor de ziare in afara Google News a transmis "un mesaj important pe care oamenii din industrie il urmeaza pentru a taxa continutul lor".

Bloomberg este dispus sa sacrifice profiturile pe termen scurt pentru castigurile pe termen lung, dar tine cont ca este in afacerea cu stiri pentru a produce profituri. "Cred ca este momentul potrivit pentru a spune ca e nevoie de un model diferit si ca ar trebui platita o compensatie pentru continutul pe care il furnizam", a declarat acesta.

Desi publicatiile financiare rivale, ca FT.com si WSJ.com, se numara printre cele care taxeaza stirile, grupul a pastrat Bloomberg.com gratuit in speranta ca va deveni o marca de stiri cunoscuta intregii audiente.

Bloomberg spera ca achizitia Business Week sa extinda baza de consumatori de la 340.000, cati are revista si site-ul in prezent, la un milion de abonati si cinci milioane de cititori.

Executivul a mai declarat ca Bloomberg a lucrat la un produs online bazat pe afacerile cu proprietati, spunand ca segmentul real-estate a fost "o importanta operatiune in intreaga lume, in special in New York".

De asemenea, compania a inceput sa testeze Bloomberg Law, un serviciu online care sa concureze cu divizia de informatii legale ale Thomson Reuters si Reen Elsevier, desi Grauer a declarat ca grupul nu are niciun interes in a crea o versiune mai ieftina a principalei operatiuni.

Grupul a urmarit 70 de oportunitati de investitii in ciclul de planificare care a fost completat si va finanta o suma importanta dintre acestea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri