Publicatia Business Standard, editata de trustul Realitatea-Catavencu (RC), is va inceta aparitia la sfarsitul lunii decembrie, 60 de jurnalisti urmand sa fie disponibilizati, a declarat pentru Wall-Street Andreea Rosca, manager business press Realitatea-Catavencu.
“Publicatia Business Standard isi va inceta aparitia incepand cu 1 ianuarie. Nu as vrea sa comentez mai multe, este o decizie anuntata acum cateva ore, as prefera ca boardul managerial sa comunice aceste decizii. Va pot spune ca este vorba de 60 de jurnalisti care sunt oameni talentati si care ar putea primi oferte atat din interiorul trustului cat si din afara”, spune Andreea Rosca.

Potrivit unor surse din cadrul trustului, decizia de inchidere a publicatiei a fost una “de business” si a fost anuntata in cursul zilei de azi (9 decembrie). O parte din angajati au primit deja oferte de lucru in cadrul televiziunii The Money Channel.

Pe de alta parte, Andreea Rosca a afirmat ca revista Money Express nu va fi afectata in niciun fel de aceasta decizie, urmand sa apara in continuare in acelasi format si cu aceeasi echipa editoriala.

Potrivit Paginademedia, Money Express va fi preluata, de la 1 ianuarie, de compania de proiecte speciale M&C Strategy. Firma M&C Strategy este detinuta de catre Dragos Nedelcu (95%) si Sorin Freciu (5) si se ocupa de proiecte speciale pentru grupul Realitatea Catavencu (10 pentru Romania, Guvernul Privat).

Anuntul intern:

"Incepand de anul viitor, Grupul Realitatea-Catavencu se va concentra din punct de vedere strategic pe media digitala, prin consolidarea si dezvoltarea produselor tv, radio, online si digital signage.

Ca o consecinta directa si imediata a acestei decizii strategice, de la 1 ianuarie 2010, Grupul nu va mai fi implicat in editarea publicatiilor Cotidianul si Business Standard. In acest moment, se poarta negocieri pentru vanzarea companiei Newsin.

Pentru mai multe detalii, va rog sa luati legatura cu sefii de divizii si cei de produse".

De asemenea, Cosmin Popa, directorul general al agentiei de presa NewsIn, a confirmat pentru wall-street.ro ca a ajuns la un "acord de principiu" cu boardul Realitatea-Catavencu pentru preluarea agentiei, urmand ca in cateva zile sa fie stabiliti si termenii contractuali.

"Aceasta agentie nu va disparea, va continua sa functioneze. Nu exista considerente economice prin care aceasta agentie sa nu continue. NewsIn este independenta financiar de o jumatate de an. Va continua ca o agentie de presa independenta. Pot sa spun ca e vorba de o chestiune de zile pana la finalizarea termenilor contractuali. Avem o strategie de piata noua, pe care o vom pune in aplicare imediat ce va fi clarificata situatia trustului", afirma Popa.

In prezent, agentia NewsIn are 120 de jurnalisti cu contracte permanente.

La inceputul lunii octombrie agentia NewsIn a fost integrata in Divizia Business Media a trustului Realitatea-Catavencu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri