Directorul executiv al BBC Worldwide, John Smith, este primul executiv din cadrul companiei care sustine planul lui Rupert Murdoch de a taxa continutul online, scrie The Telegraph.
John Smith, care conduce divizia comerciala a BBC, ce publica reviste ca Top Gear si Radio Times si detine licenta pentru mai multe publicatii din afara Marii Britanii, sustine strategia lui Murdoch de a taxa continutul online.

"Exista o nevoie de jurnalism de buna calitate, trebuie sa fii sigur ca este disponibil in toate punctele de distribuire, printul ar putea sa scada insa celelalte segmente ar putea sa creasca", a declarat John Smith.

Smith a laudat initiativa lui Murdoch, presedintele si directorul executiv al News Corp, care apreciaza importanta continutului de calitate.

BBC Worlwide a lansat doua aplicatii contracost pentru iPhone, una pentru Radio Times si alta pentru ghidul culinar BBC Good Food. Totusi, divizia nu are planuri imediate de a taxa continutul online.

Pana in prezent BBC Worldwide nu a avut niciun plan pentru taxarea continutului. Totusi, trustul va analiza aceasta optiune dupa ce dezvoltarea si asigurarea pietei are model de venituri apropiat celui din prezent”, a declarat un purtator de cuvant.

Directorul general al BBC, Mark Thompson, a declarat in urma cu o luna ca site-urile serviciului public de informare BBC nu vor taxa continutul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri