EMI ar putea fi nevoita sa apeleze la o injectie de capital din partea companiei de investitii Terra Firma, daca vanzarile de albume vor scadea.

Compania trebuie sa treaca de doua teste bancare stabilite de Citi, prin care este nevoita sa plateasca 3,7 miliarde dolari. Daca EMI nu poate satisface conditiile pana la sfarsitul anului, compania risca sa fie preluata de banca americana.

Totusi, este de asteptat sa indeplineasca testul datorita vanzarilor mai bune ale diviziei de publishing.

Ultima mare companie din Marea Britanie care activeaza in industria muzicala a supravietuit anul acesta din profitul obtinut in urma lansarii albumelor Lily Allen si Coldplay. In plus, se spune ca EMI are zeci de melodii nelansate ale lui Michael Jackson, inclusiv unele inregistrate cu putin timp inaintea decesului regelui muzicii pop, alaturi de artistii Will.i.am si Akon.

Grupul EMI si Terra Firma au incercat sa refinanteze creditul luat de la Citi, dar banca a refuzat o astfel de miscare. EMI a platit 150 milioane lire sterlnie in sase luni pana in septembrie 2008, cand rata a crescut.

Dupa ce Citi a respins propunera de a renunta la un miliard de lire sterline din datorie, Terra Firma a inaintat o actiune legala impotriva bancii, pe care o acuza de inducere in eroare a companiei de investitii prin considerarea ca acesta este un ofertat rival.

Guy Hands, omul de afaceri britanic care a cumparat in 2007 casa de discuri EMI, a anuntat in vara ca va investi 300 de milioane de lire in companie pentru a o scoate din impasul financiar cauzat de criza si pentru a sterge o parte din datoriile catre Citibank.