Avatar, superproductia 3D realizata cu 300 milioane de dolari de James Cameron, cel care a regizat si Titanic, a vandut de la lansarea din 18 decembrie bilete in valoare de 617,3 milioane de dolari, conform agentiei de presa Reuters.
In SUA si Canada vanzarile de bilete pentru Avatar in cele zece zile de la lansare au fost de 212,3 milioane de dolari, in cel de-al doilea week-end incasarile fiind de 75 de milioane de dolari, mai mici cu 3% fata de cele 77,4 milioane de dolari dintre 18-20 decembrie, primul sfarsit de saptamana in care a rulat filmul. Pe 18 decembrie, prima zi de difuzare in Statele Unite, Avatar a avut incasari de 27 milioane dolari, potrivit clasamentului realizat de Hollywood.com, citat de Bloomberg.

In general, filmele care inregistreaza in week-endul lansarii vanzari de bilete de peste 100 de milioane de dolari au scaderi substantiale in week-endul urmator, un declin cu mai putin de 50% fiind considerat unul normal in industrie, potrivit revistei americane The Hollywood Reporter.

”Declinul relativ mic al Avatar este si mai impresionat avand in vedere ca in unele tari salile au fost inchise pe 24 si 25 decembrie”, au declarat oficialii 20th Century Fox, distribuitorul filmului. Reprezentantii aceleiasi companii au afirmat ca productia a fost pe locul intai la incasari in 107 din cele 108 tari din afara Statelor Unite in care a rulat filmul, singura tara in care s-a clasat pe pozitia a doua fiind India, unde primul loc a fost ocupat de o productie autohtona.

In afara Statelor Unite, tara in care filmul a avut cel mai mare succes a fost Franta, unde incasarile din cel de-al doilea week-end au fost de 18,5 milioane de dolari, in zece zile de la lansare spectatorii din Hexagon cumparand bilete in valoare de 48,4 milioane de dolari.

Alte piete importante in care filmul a fost pe primul loc au fost Germania (vanzari de 32,2 milioane de dolari in zece zile), Spania (29,9 mil dolari), Marea Britanie (29,6 mil dolari) si Coreea de Sud (29,5 mil dolari).

Pozitia a doua in privinta incasarilor din week-endul de Craciun a fost ocupata de filmul “Sherlock Holmes,” o ecranizare dupa romanul autorului britanic Arthur Conan Doyle cu Robert Downey Jr in rolul detectivului Sherlock Holmes si Jude Law in pielea asistentului Watson.

Filmul lansat saptamana trecuta de studiourile Warner Bros a incasat 91,4 milioane de dolari in America de Nord si alte 17 tari, in SUA si Canada veniturile fiind de 65,4 milioane de dolari,

Pe locul al treilea in topul vanzarilor in SUA s-a aflat „Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel” , tot o productie a companiei 20th Century Fox , partea a doua filmului cu veverite lansat initial in 2007 avand incasari de 113,6 milioane de dolari in 42 de tari, dintre care 50,2 milioane de dolari au fost vanzarile din week-end din SUA si Canada.

Avand in vedere succesul Avatar si ”Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel”, oficialii studiourilor 20th Century Fox (parte a News Corp, grup detinut de Rupert Murdoch) estimeaza ca de la inceputul anului pana la finalul acestui week-end a avut incasari de 2.263 miliarde de dolari din incasarile de bilete la nivel mondial, un record pentru Hollywood.

Recordul anterior a fost stabilit de Warner Bros care in 2007 a avut incasari 2.240 miliarde de dolari. Printre filmele produse de celebrele studiouri se numara si seria Harry Potter, una dintre cele mai de succes din istoria cinematografiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri